In memoriam Martin Zweig

Een van de grootste pioniers op het gebied van de technische analyse, Martin Edward Zweig, is op 18 februari op 70-jarige leeftijd overleden. Zweig vestigde zijn naam definitief dankzij een TV-interview drie dagen voor de grote beurscrash van 1987 te waarschuwen voor wat later bekend zou worden als ‘zwarte maandag’. Hij vertelde op 16 oktober 1987 “I haven’t been looking for a bear market per se, really, in my own mind I’m looking for a crash“. De Dow Jones Index stortte op 19 oktober 1987 met bijna 23% in.

Met het overlijden gaat als het ware een bibliotheek aan kennis en inzicht verloren. Temeer een reden om hier een moment bij stil te staan. Hij was een van de grondleggers van de put-/call-ratio, een indicator die werd ontwikkeld om te bepalen hoe bullish of bearish het sentiment is. Wie nu (alsnog) op zoek wil gaan naar waardevolle informatie van deze legendarische technisch analist, die wordt geadviseerd om kennis te nemen van zijn inzichten om Wall Street te verslaan (zie ‘bestseller’ onder).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Edward Zweig (2 juli 1942 – 18 februari 2013)