De gouden tips van Loef

De goudprijs daalde vanavond met $ 42,10 naar $ 1562,10. Wie de update van een paar dagen geleden (17 februari jl.) heeft gemist: ‘Pas tussen $ 1530 en $ 1550 wordt het vanuit tradingoogpunt interessant om uit te zien naar een (tijdelijke) bodem’, zo luidde de technische analyse. Weet u nog wat de beurstip twee maanden geleden was voor het beursjaar 2013 in de publicatie Timing, Trends & Tactics van 19 december vorig jaar?

 

 

 

 

 

De eerste gouden tip luidde ‘respecteer de trends’. Een rechtlijnig advies voor 2013 was dan ook niet proberen slimmer te zijn dan de markt. Want – zo kon u in het rapport lezen – ‘de beurskoersen blijken in de praktijk vaak een goede indicator voor de latere financiele verslaggeving. Enfin…u kunt donderdagochtend in de financiele pagina’s van de landelijke ochtendbladen alles lezen over o.a. de koersdaling van de goudprijs en de stijging van de Amerikaanse dollar en nieuwe koersdoelen. Mogelijk heeft u dat al gedaan via allerlei (Amerikaanse) financiele website.

 

 

 

Het meest populaire bericht op woensdagavond ging over de goudprijs en gesprekken over de naderende ‘death cross’ van het 50-daags koersgemiddelde onder het (institutioneel gevolgde) 200-daags gemiddelde van de goudprijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een gouden tip…luister niet naar tips, maar naar de markt aangezien alle relevante informatie in de beurskoersen wordt verdisconteerd. Grafieken vertellen in dit verband meer dan 1000 woorden (zie snapshot uit de publicatie van 19 december jl.). In de publicatie van 19 december jl. kon u zien hoe de iShares Gold de weg naar beneden had ingeslagen. ‘Monitoring van de geldstromen blijft in 2013 daarom belangrijk’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vertelden de trendoverzichten in LOEF Timing, Trends & Tactics van 19 december 2012?

 

 

 

 

 

 

Topvorming in het mandje van edele metalen, w.o. zilver. De ETFS Phyiscal Gold zat al in een dalende trend en gaf een ‘V’erkoopsignaal (trendoverzicht was op weekbasis). Waar de media naar verwachting in de komende dagen aandacht gaat schenken aan de hierboven naderende ‘death cross’, signaleerde LOEF Technische Analyse op basis van de neerwaartse kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde van de ETFS Physical Gold ruim twee maanden geleden al (op 13 december 2012) dat de goudprijs in een dalende trend belandde!

ETFS Physical Gold vanaf 2012 op dagbasis

 

 

 

 

 

Vanuit een Europese beleggingsbril bekeken is het van belang goede nota te hebben genomen van de ‘voorspellingen’ in de publicatie van 19 december jl. omtrent de toekomstperspectieven van de Amerikaanse dollar. Immers, een duurdere dollar heeft vaak een negatieve impact op de goudprijs en vice versa.

Een laatste gouden tip om vooraf te weten wat u kunt doen in plaats van (achteraf) vanuit de media te vernemen wat u had moeten doen is een hele simpele: zorg ervoor dat u met uw eigen ogen kunt zien wat alle vingers kunnen aanwijzen in de grafiek. De neerwaartse kruising in de koersgemiddelden die in de grafiek van de ETFS Phyiscal Gold wordt getoond is een eenvoudig voorbeeld. Maar u hoeft geen grafieken te volgen. Trendoverzichten die zijn afgeleid van de methode LOEF geven precies aan waar welke beleggingswaarde zich bevindt in de cyclus van opgaande en neergaande koersbewegingen. Meld u aan voor een proefabonnement en laat u zich dit keer in positieve zin verrassen!

Gouden tip: zodra u zich heeft aangemeld, treft u een geactualiseerde koersgrafiek aan van de Amerikaanse dollar (met een terugblik op het commentaar van 19 december jl.). Als u dat heeft gelezen, dan weet u hoe u de rest van dit kalenderjaar en alle jaren daarna grip houdt op die immer veranderende beurskoersen en trends.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician