De gouden tips van Loef

De goudprijs daalde vanavond met $ 42,10 naar $ 1562,10. Wie de update van een paar dagen geleden (17 februari jl.) heeft gemist: ‘Pas tussen $ 1530 en $ 1550 wordt het vanuit tradingoogpunt interessant om uit te zien naar een (tijdelijke) bodem’, zo luidde de technische analyse. Weet u nog wat de beurstip twee maanden geleden was voor het beursjaar 2013 in de publicatie Timing, Trends & Tactics van 19 december vorig jaar?

 

 

 

 

 

De eerste gouden tip luidde ‘respecteer de trends’. Een rechtlijnig advies voor 2013 was dan ook niet proberen slimmer te zijn dan de markt. Want – zo kon u in het rapport lezen – ‘de beurskoersen blijken in de praktijk vaak een goede indicator voor de latere financiele verslaggeving. Enfin…u kunt donderdagochtend in de financiele pagina’s van de landelijke ochtendbladen alles lezen over o.a. de koersdaling van de goudprijs en de stijging van de Amerikaanse dollar en nieuwe koersdoelen. Mogelijk heeft u dat al gedaan via allerlei (Amerikaanse) financiele website.

 

 

 

Het meest populaire bericht op woensdagavond ging over de goudprijs en gesprekken over de naderende ‘death cross’ van het 50-daags koersgemiddelde onder het (institutioneel gevolgde) 200-daags gemiddelde van de goudprijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een gouden tip…luister niet naar tips, maar naar de markt aangezien alle relevante informatie in de beurskoersen wordt verdisconteerd. Grafieken vertellen in dit verband meer dan 1000 woorden (zie snapshot uit de publicatie van 19 december jl.). In de publicatie van 19 december jl. kon u zien hoe de iShares Gold de weg naar beneden had ingeslagen. ‘Monitoring van de geldstromen blijft in 2013 daarom belangrijk’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vertelden de trendoverzichten in LOEF Timing, Trends & Tactics van 19 december 2012?

 

 

 

 

 

 

Topvorming in het mandje van edele metalen, w.o. zilver. De ETFS Phyiscal Gold zat al in een dalende trend en gaf een ‘V’erkoopsignaal (trendoverzicht was op weekbasis). Waar de media naar verwachting in de komende dagen aandacht gaat schenken aan de hierboven naderende ‘death cross’, signaleerde LOEF Technische Analyse op basis van de neerwaartse kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde van de ETFS Physical Gold ruim twee maanden geleden al (op 13 december 2012) dat de goudprijs in een dalende trend belandde!

ETFS Physical Gold vanaf 2012 op dagbasis

 

 

 

 

 

Vanuit een Europese beleggingsbril bekeken is het van belang goede nota te hebben genomen van de ‘voorspellingen’ in de publicatie van 19 december jl. omtrent de toekomstperspectieven van de Amerikaanse dollar. Immers, een duurdere dollar heeft vaak een negatieve impact op de goudprijs en vice versa.

Een laatste gouden tip om vooraf te weten wat u kunt doen in plaats van (achteraf) vanuit de media te vernemen wat u had moeten doen is een hele simpele: zorg ervoor dat u met uw eigen ogen kunt zien wat alle vingers kunnen aanwijzen in de grafiek. De neerwaartse kruising in de koersgemiddelden die in de grafiek van de ETFS Phyiscal Gold wordt getoond is een eenvoudig voorbeeld. Maar u hoeft geen grafieken te volgen. Trendoverzichten die zijn afgeleid van de methode LOEF geven precies aan waar welke beleggingswaarde zich bevindt in de cyclus van opgaande en neergaande koersbewegingen. Meld u aan voor een proefabonnement en laat u zich dit keer in positieve zin verrassen!

Gouden tip: zodra u zich heeft aangemeld, treft u een geactualiseerde koersgrafiek aan van de Amerikaanse dollar (met een terugblik op het commentaar van 19 december jl.). Als u dat heeft gelezen, dan weet u hoe u de rest van dit kalenderjaar en alle jaren daarna grip houdt op die immer veranderende beurskoersen en trends.

Aan deze update wordt gewerkt….

De technische analyse omtrent de vooruitzichten van de Amerikaanse dollar werd op 19 december jl. in ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ als volgt omschreven:

 

 

 

Aan de hand van de bijgewerkte US-dollar grafiek kunt u zien dat de beurskoers NIET onder 78,50 heeft genoteerd. Het scenario van een ‘dollarcrisis’ was wellicht verdedigbaar, maar feit is dat de rechterschouder van het grote (H)oofd(S)chouderpatroon met de recente stijging van de US-dollar wordt verminkt. Er gaat dus een groot kruis door het bedachte scenario, want de (valuta)markt is sterker dan u en de chartist samen en mogelijk zelfs ook sterker dan centrale bankpresidenten soms wenselijk achten. Wel of geen marktmanipulatie, invloed van veranderingen van monetair beleid etc. etc.  … het zijn zaken waar wij geen vat op hebben. Wij kunnen ons slechts aanpassen aan de realiteit. PUNT.

US Dollar index vanaf 2012

 

 

 

 

 

Merk op dat het (blauwe) 20-daags gemiddelde op donderdag 21 februari een ‘golden cross’ zal maken boven het (rode) 120-daags gemiddelde. De technische conditie wordt daarmee vergelijkbaar met die van 17 mei 2012. Weet u nog wat er toen gebeurde met de goudprijs (en de EUR/USD-wisselkoers?). U ziet het hieronder…

EUR/USD (groen) en Goudprijs in USD (geel)

 

 

 

 

 

Het is bepaald niet zo dat veronderstelde correlaties altijd in tango met elkaar dansen. De goudprijs nadert een tradingopportunity en tegelijkertijd ook een belangrijke grenswaarde (zie grafiek van de dag).

Rapport ‘DE TECHNICIAN’: technician210213

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices lokaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT