Geef ze (van) katoen!

Een goede reden om een abonnement te nemen welke toegang geeft tot het besloten deel van deze website (met trendoverzichten en -signalen) en daaraan verbonden wekelijkse nieuwsbrief ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ is het verlangen van de ‘market timer’ om als bodemplukker niet te eindigen als katoenplukker. Consistent erin slagen om op dieptepunten te kopen (en consistent op hoogtepunten te verkopen) is geen bezigheid die u even naast u dagelijkse andere activiteiten erbij doet. Succesvol traden is topsport, vraagt discipline, geduld en een plak van aanpak.

De kunst is natuurlijk om de grote kanshebbers tijdig op het netvlies te krijgen en de uitdaging is om deze op een verantwoorde wijze in portefeuille te bemachtigen. Dat laatste wil zeggen…van te voren weten (of liever gezegd ‘meten’) wat het rendementspotentieel is in relatie tot de risico’s die aanvaard moeten worden. In twee trendoverzichten die in ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ verschenen, kon het volgende worden gesignaleerd:

ETF’s commodities (in USD)

 

 

 

 

 

 

ETF’s in commodities (in euro)

 

 

 

 

 

 

In de wekelijkse technische analyses wordt niet alleen de richting van de trends nader geduid, maar ook de relatieve sterkte. Uit de trendoverzichten hierboven blijkt dat de commodity ‘COTTON’ op weekbasis relatief sterker presteert dan de andere commodities.

TIP

Neem een kijkje in het besloten deel van deze website en gebruik de trendanalyses en grafieken om de markt de loef af te steken. Geef ze van katoen!

Koersgrafiek COTTON nr.2 ICE Futures

 

 

 

 

iPath DJ-UBS Cotton TR-Subindex ETN

 

 

 

 

ETFS Cotton (in euro)

 

 

 

 

LET OP: de hieronder getoonde trendoverzichten zijn o.b.v. slotkoersen d.d. 18 februari 2013, echter de AMX is intraday!

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen