DSM met een luchtje

Het aandeel DSM komt in de trendoverzichten gunstig naar voren. De koers beweegt zich boven het 20-daags gemiddelde en dit gemiddelde bevindt zich boven het 120-daags gemiddelde. Ook in relatieve zin begint het aandeel DSM sterker te presteren dan de AEX. Dit alles is objectief te meten op basis van vooraf bepaalde kwantitatieve criteria. De chemie van een goede analyse zit niet alleen in een plan aan aanpak (zoals het gebruik van specifieke elementen in een trendrespecterend model), maar ook in het rondneuzen van de charttechnische omgeving waarbinnen e.e.a. afspeelt. Neem als voorbeeld het aandeel DSM.

DSM weekgrafiek…koers nabij meerjarige weerstand + afnemende handelsomzetten

 

 

 

 

DSM daggrafiek …afnemend momentum

 

 

 

 

TIP: gebruik om methode om een neus te krijgen waar de kansen en bedreigingen ontstaan. Onderzoek dan verder en/of verzin beslisregels om vervolgens te bepalen wat u moet doen, wanneer en met hoeveel.