‘Bernanke praat goud omlaag’

De goudprijs daalde afgelopen vrijdag in anderhalf uur tijd met $ 30 nadat voorzitter Ben Bernanke van het Amerikaanse Stelsel van Centrale Banken had gezegd dat de economie weer aantrekt. LOEF Technische Analyse heeft goud als beleggingscategorie in de afgelopen weken als minst aantrekkelijk beschouwd. In de wekelijkse matrix (zie overzicht) waarin een vijftal ‘Exchange Traded Funds’ tegen elkaar worden afgezet, blijken de andere asset-classes relatief beter te presteren (zie kolommen met plussen in voorbijgaande weken). Deze informatie wordt wekelijks verstrekt in het besloten deel van deze website.

 

De koersdaling van de goudprijs komt dus niet als een verrassing. Het nieuws volgt – zoals zo vaak – de koersontwikkeling. Sinds 19 december jl. is er geen sprake meer van een stijgende trend (zie grafiek). De goudtracker mag nu dan wel ‘oversold’ zijn, maar bestudeer de overeenkomsten in de chart met de val begin mei 2012. Pas tussen $ 1530 en $ 1550 wordt het vanuit tradingoogpunt interessant om uit te zien naar een (tijdelijke) bodem.