Hobbelige weg verwacht

LOEF Technische Analyse verwacht een hobbelige weg. Download hieronder de volgende link: technician130213

Abonnees kunnen de publicatie (later) vandaag alsnog tegemoet zien. Helaas is er een database-storing bij de provider die verzending hedenochtend hinderde. Een technisch analist heeft helaas niet alles in de hand. Excuses voor het ongemak.

Naast het feit dat de dalingsstructuur in de DJ Eurostoxx 50 aanleiding geeft om met een doorzettende correctiefase rekening te gaan houden en ook de grafiek van de dag aantoont dat het toekomstige asfalt op onze weg en hobbelige weg kan worden met diepe kuilen en verraderlijke plassen is er ook op het Europese obligatiefront aanleiding om de veiligheidsgordels zekerheidshalve strakker aan te trekken.

iBoxx EUR Sovereign ITALY Index 10+ yr vanaf november 2011

 

 

 

 

De ‘alerts’ in de koersgrafiek van de Italiaanse staatspapier met een looptijd van 10 jaar en langer zijn voor de chartist een signaal om op te letten op specifieke condities. Het kan zijn dat er specifieke handelssignalen optreden (zoals ‘buy & hold’ tijdens/na momenten van zwakte tijdens de stijgende trend en ‘sell greed’ en ‘profit long’-signalen op specifieke momenten die op een top duiden), maar er zijn ook alerts die wijzen op onderhuidse zwakte. Deze onderhuidse zwakte wordt een bron van zorg vooral wanneer deze zich manifesteert na een breuk onder de glijdende stop loss die juist is bedoeld om niet door de vangrail heen de afgrond in te storten). De stijgende steunlijn vanaf juli is in elk geval neerwaarts gebroken, dus de traditionele chartist zal de recente koersontwikkeling niet anders kunnen aanduiden als een verandering in de richting van de trend.

iBoxx EUR Sovereign Spain Index Overal PR. (op maandbasis vanaf 2002) + stochastics (8,5,3)

 

 

 

 

In de koersgrafiek op maandbasis bereikt het optimisme over een oplossing van de Spaanse schuldenlast het niveau waarop in het verleden de financieel autoriteiten het hoofd botsten tegen het spreekwoordelijke plafond. Dit kan althans worden afgeleid uit de stochastics-indicator die in de afgelopen 10 jaar bij waarderingen boven 90 markante draaipunten in de Spaanse obligatiemarkt opleverde.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT