Buy & Hold met waarschuwing!

Ingevolge de stijgende trends in de aandelenmarkten worden momenten van zwakte (zoals in de afgelopen week) begroet met mechanische koopsignalen. Wat de situatie volgens de klassieke technische analyse lastiger maakt is enerzijds de dalende structuur in de DJ Eurostoxx 50 index (zie vorige publicatie…klik hiervoor bij de aanhef op ‘grafiek van de dag’ voor inzage in de eerder¬†gepubliceerde publicaties) en anderzijds een negatieve divergentie in de RSI van de Dow Jones Industrial Average. Deze divergentie heeft in het verleden vaak een correctiefase ingeluid wat een ‘bumpy-ride’ veroorzaakte. De MACD-indicator verzwakt ook. Hierdoor kan een opleving in de aandelenmarkten spoedig een lagere top in de (Europese) beursindices opleveren.

Dow Jones Industrial Average vanaf voorjaar 2011