Beer, Stier of Wolf update 27-1-2013

U herinnert zich de update van 27 januari jl., waarin werd stilgestaan bij het commentaar van Martin Wolf, de bekende econoom bij The Financial Times. Zo niet, dan raad LOEF Technische Analyse u aan eerst de analyse van 27 januari eerst even volledig te lezen en daarna dit stuk verder te lezen. Een algeheel gevoel van opluchting dat ‘het ergste voorbij’ zou zijn maakte zich meester bij het merendeel van de economen en financiele autoriteiten. U weet dat dit de momenten zijn waarop u uw zegeningen moet tellen. Het koersverloop van de DJ Euro Stoxx 50 index geeft hiertoe extra aanleiding. Voor de liefhebbers van het Elliott Wave Principe moet het verontrustend zijn om te constateren dat nadien er een complete dalende ‘vijf’structuur is gezet. Dergelijke neerwaartse impulsgolven staan zelden (of eigenlijk nooit) op zichzelf. Het betekent dat na een correctieve herstelpoging de risico’s (versneld) terugkeren. In de grafiek ontwikkelt zich een overlappende koersbeweging die als ‘correctief’ moet worden aangemerkt op de impulsachtige daling vanaf 28 januari 2013. Deze waarneming dwingt ons alert te zijn op een situatie die we vorig jaar ook zagen kort na de omslag in maart.

DJ Eurostoxx 50 index op uurbasis van begin december 2012