De AEX kraakt…

Hoewel er geen sprake is van een ‘evening doji star’, is het gedrag een ‘look-a-like’-patroon: een witte candle twee weken geleden (= positieve week), gevolgd door een hogere openingskoers begin vorige week, maar lager eindigend weekslot, waarna vanaf de start begin deze week fors verder omlaag onder de laagste koersnotering van de weekcandle twee weken geleden. Alsof de avondschemering invalt.

Doorgaande zwakte moet(!) opgevangen rond de 340-puntengrens (met een intraday uitschieter naar 337 als mogelijkheid). Een daling onder de top van maart (< 337,20) doet de trend kantelen.

 

 

 

 

Wat belangrijk is om verder te vermelden is dat de AEX niet op zichzelf staat, maar onderdeel uitmaakt van het grotere geheel. M.a.w. het is moeilijk voor te stellen dat de AEX-index zich kan ontkoppelen van het marktgedrag onder Europese aandelenbeleggers. In dit kader zijn twee andere technische aandachtstrekkers waar toch even (in het besloten deel) bij wordt stilgestaan:

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician