Giftige Apple

Het aandeel APPLE opende donderdag 10% lager nadat op woensdagavond nabeurs bedrijfscijfers werden gepubliceerd die ‘slecht’ werden beoordeeld. Met hoge omzetten en met een ‘gap’ opende het aandeel onder de neklijn van een (H)oofd(S)schouderpatroon, waarna het aandeel verder wegzakte naar de inmiddels zeer belangrijk geachte meerjarige stijgende steunlijn in de log-chart (zie publicatie gisteren). Er was geen sprake van een intraday reversal. Deze Apple blijkt giftiger dan vermoed.

Apple Inc.

 

 

 

 

In de lineaire koersgrafiek is er sprake van een dubbele breuk in trendlijnen. Zowel de neklijn als de stijgende steunlijn van afgelopen jaren sneuvelt. Dit wijst op een verandering van richting. Het (H)oofd(S)chouderpatroon (hoewel deze niet fraai is van vorm, zelfs discutabel maar dat laatste is subjectief) in combinatie met nekslag, gap en hoge omzetten doet uiteindelijk vrezen voor meer koersellende. In elk geval is er geen mechanisch koopsignaal getriggerd en blijft het momentum in de trend van Apple sterk negatief (zie legenda).

 

 

 

 

De updates verschijnen vandaag later.