Groene energie en groene appels

Vanavond nabeurs presenteert Apple Inc. haar cijfers over het laatste kwartaal van 2012. Analisten zijn er niet gerust op. Gerekend wordt op de eerste winstdaling in 10 jaar. In oktober vorig jaar werd op deze website een verkoopsignaal afgegeven. Vorige week plaatste LOEF een update: “op de korte termijn lijkt het ergste risico geweken. LOEF rekent op de ontwikkeling van een rechterschouder als onderdeel van een te vormen (H)oofd(S)chouderpatroon om uiteindelijk na een opleving in de komende maanden een koersdaling in te zetten tot eind 2014. Die rechterschouder kan nog wel eens rond $ 600 tot stand komen“.

Hieronder treft u een koersgrafiek aan van het aandeel Apple Inc. vanaf eind 2011, voorzien van mechanische handelssignalen afkomstig uit het handelsmodel van LOEF Technische Analyse.

Apple Inc. vanaf eind 2011

 

 

 

 

De dalende wig, de positieve divergentie in de RSI en de lagere volumepieken in het aandeel Apple in de laatste maanden wijst op een toenemende kans op een opwaartse uitbraak. Het mechanische handelsmodel signaleert de positieve divergentie en tevens de trendvolgende ‘sell on strength’-benadering als gevolg van de dalende trend. Wat het zwaarst moet wegen is meer kunst dan wetenschap. Hierover het volgende:

Voor de goede orde dient nadrukkelijk(!) te worden opgemerkt dat de handelssignalen bedoeld zijn als een alert voor trendvolgers, waarin de aanduidingen niet bedoeld zijn als (persoonlijk) advies, maar als objectieve navigator als gids voor de chartist. De wijze waarop LOEF Technische Analyse in praktijk omgaat met deze ‘black box’ wordt o.a. beschreven in een rapport ‘Technische Analyse, taken seriously’, uitgebracht door Theodoor Gilissen Bankiers in oktober 2007.

 

 

 

 

 

 

 

U begrijpt nu dat het mechanische handelsmodel de chartist alert maakt op situaties die om specifieke aandacht vragen. Het betekent een plan maken, filteren wat wel/niet belangrijk is, rangschikken om prioriteiten aan te brengen en uiteindelijk selecteren. Abonnees op LOEF Technische Analyse kunnen de trendoverzichten en researchpublicaties op vergelijkbare wijze gebruiken. Dat wil zeggen: “You have to be in tune with the market and be able to say, I’m smelling something here that’s worth learning about” (citaat van Vasant Dhar, expert op het gebied van tradingsystemen).

Iets anders wat waard is om naar te kijken is groene energie. In het researchrapport LOEF Timing, Trends & Tactics werd begin deze week o.a. het volgende onderdeel uit een trendoverzicht gepubliceerd:

 

 

 

 

 

 

 

Het trendoverzicht geeft u misschien nieuwe energie om te kijken in het besloten deel van de website om te zien wat LOEF Technische Analyse thans interessant vindt om te bestuderen. Bent u nog geen abonnee, neem geheel vrijblijvend een proefabonnee en weet hoe u daarna het onderscheid kan maken.

Koersgrafiek LYXOR New Energy ETF

 

 

 

 

Het bodemproces in LYXOR New Energy ETF is niet uniek. Vier jaar geleden bleek een ‘bear trap’ de opmaat voor een stevige rally. Koersdoel is EUR 14,40. Het risico oogt beperkt (zie onder).

 

 

 

 

De meest recente bodem ligt rond EUR 12,60 waardoor de afstand richting koersdoel EUR 1,11 bedraagt versus een koersrisico van EUR 0,36 (bij een slotkoers op EUR 12,96). Deze ratio rechtvaardigt een positieve verwachting.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatud Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ SToxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendstatus Grondstoffen futures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT