Vallende messen

Degenen die dagelijks het financieel nieuws volgen in de hoop hierin een bevestiging te vinden van de onderbuikgevoelens vinden in de media genoeg informatie. Er is ‘Voor Elck wat wils’.  Degenen die negatieve verwachtingen koesteren, zullen in verontrustende mediaberichten het idee krijgen van ‘zie je wel’, terwijl  positief nieuws instemmend wordt begroet door mensen met een zonniger blik op de gang van zaken.

Vorige week vrijdag werd door LOEF Technische Analyse in een column voor De Financiele Telegraaf aangegeven dat de consensus over de perspectieven van bijvoorbeeld SNS Reaal ook zonder kennis van de fundamentele oorzaken al langere tijd zichtbaar verslechterde. Dit blijkt uit het koersverval dat zich sinds 2007 voltrekt (zie link voor volledige analyse).

http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/edward-loef/21213462/__De_realiteit_bij_SNS_Reaal__.html

SNS Reaal koersgrafiek bijgewerkt t/m hedenochtend 10:50 uur

 

 

 

 

Vandaag meldt Het Financieele Dagblad dat grote beleggers, w.o. hedgefondsen en activisten, hun shortposities in het aandeel SNS Reaal vorige week versneld hebben uitgebreid. Ze gokken op een koersval.

De koersgrafiek vertoont een verontrustende toename in de handelsvolumes, hetgeen aangeeft dat er zeker een kern van waarheid in het mediabericht schuilt. Vanaf de openingskoers maandag op EUR 1,0390 glijdt het aandeel in de afgelopen 48 uur weg naar EUR 0,86 bij het opstellen van dit bericht (om 10:57 uur).

Het aandeel SNS Reaal is op weg naar het laagste koersniveau dat we op EUR 0,83 vinden. Onder dit niveau komen allen bezitters van aandelen SNS Reaal met een verliesgevende positie te zitten. De psychologische druk onder EUR 0,83 om te verkopen en de verliezen te beperken (voorzover er al geen sprake is van een afgeschreven bezit) zal dan waarschijnlijk toenemen. Natuurljik is er de hoop dat er een reddingsplan wordt georkestreerd. Maar hoop is slechts emotie en mag nooit een basis zijn om beleggingsbeslissingen op te baseren.

Grijp dus niet in een vallend mes, maar focus op beursnoteringen in een stijgende trend, omdat de markt doorgaans gelijk heeft (ook al vinden wij persoonlijk af en toe van niet).

Nog een voorbeeld dat de markt altijd gelijk heeft, ook al vinden wij soms van niet, kunt u nalezen in het besloten deel van deze site. In dat voorbeeld wordt duidelijk gemaakt, waarom de markt ongelijk kan hebben en hoe wij hiermee om zouden moeten gaan.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician