Beleggen, traden, verkopen?

LOEF Technische Analyse publiceert voor haar abonnees trendoverzichten. In deze overzichten ziet u de status van de korte termijn en de lange termijn trend. U ziet de koop- en verkoopsignalen op basis van kwantitatieve analyses die op termijn consistent waarde toevoegen. U kunt op basis relatieve sterkte zien welke onderliggende waarden sterker of zwakker noteren dan de index. Kortom, u kunt dagelijks op basis van deze generieke informatie eigenhandig controleren of uw persoonlijke beleggingskeuzes of voorkeuren op basis van technische analyses ‘geklassificeerd’ zijn of niet.

Een backtest van individuele waarden die in de AEX vertegenwoordigd zijn over de afgelopen 5500 handelsdagen toont aan dat de methodiek LOEF in de meeste gevallen winstgevend resultaten oplevert en dat de omvang van de winsten de omvang van de verliezen ruimschoots overtreft.

 

 

 

 

 

 

 

 

De test is gedaan exclusief kosten op basis van een fictief startkapitaal van EUR 100.000 , waarbij in de afgelopen 5500 handelsdagen maximaal 5% van het kapitaal per trade werd uitgevoerd op basis van slotkoersanalyses en executie tegen de openingskoers van de eerstvolgende handelsdag. Waar het om gaat is of de reeksen van diverse transacties (in deze ‘long only’-stategie) uiteindelijk in statistische zin functioneel zijn. De praktijk werk altijd anders, omdat we ook te maken hebben met spreiding over verschillende beleggingscategorieen door de tijd heen en afhankelijk van de relatieve sterkte over/onderwegingen in asset classes plaatsvinden.

 

 

 

 

De doelstelling van de koop-/verkoopsignalen volgens een systematisch handelsplan is simpel: het realiseren van een betrekkelijk rustig stijgende equity-curve naarmate de tijd vordert (zie koersgrafiek backtest AEX-index). LOEF Technische Analyse gaat niet op uw stoel zitten en vertellen wat u wel/niet moet doen. De trendoverzichten in het besloten deel zijn bedoeld als hulpmiddel bij uw eigen oordeelvorming.

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendoverzicht Grondstoffenindices

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Valutaparen