Interview met ‘ZOOMIN’

Een ingelast interview hedenochtend met een producent van internetvideo’s (ZOOMIN) zal straks vier onderwerpen betreffen. De link naar de opname van het interview zal in de loop van de dag worden geplaatst. Op de aandelenmarkten bleven de koersen gisteren dicht bij huis. De Europese DJ Stoxx 600 index slaagt er – net als de AEX-index – vooralsnog niet in om opwaarts uit te breken. Wat zijn de kansen dat dit op korte termijn wel gebeurt?

Hieronder alvast een viertal charts om uw visuele waarnemingen te prikkelen.

MSCI World index in euro’s vanaf 2009

 

 

 

 

BUND Future in 2012

 

 

 

 

EUR/USD

 

 

 

 

IMTECH vanaf 2009

 

 

 

 

Een (gedeeltelijke) toelichting krijgt u te zien via de volgende link:

http://www.zoomin.tv/site/video.cfm/lang/nl-nl/video/491959/refcat//Eerst-koersdruk-dan-terug-de-opwaartse-trend-inx

 

 

 

 

 

 

De korte termijn negatieve visie van de beleggingscategorie aandelen vloeit voort uit de correctieve neerwaartse korte termijn trend in de MSCI World index omgerekend naar euro’s, de cyclische verkoopdruk in de Amerikaanse S&P 500 index op basis van een verwacht 15/16-maand’s cyclusbodem vroeg in 2013 in combinatie met de vergelijkbare technische condities die in 2010 en 2011 aan doorzettende winstnemingen ten grondslag lag, de hogere bodem in de Duitse Bund future waarbij een recente weerstand nu als steun acteert. Het aandeel Imtech heeft aan alle voorwaarden voldaan om een flinke koersimplosie in de komende weken te ondergaan (zie pullback met afnemende volumes naar de neklijn van een voltood hoofdschoudercontinuatiepatroon).

Over de EUR/USD … kansen op een stijging naar $ 1,37 nemen toe. Onder $ 1,29 vervalt deze indruk.

Ik wens u een fijne sinterklaasavond met uw (klein)kinderen….

Edward Loef CFTe

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx-50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Amerikaanse S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparten

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT