Vastgoed outperformance

In de wekelijkse screening en ranking van de verschillende asset classes blijkt dat aandelen de favoriete beleggingscategorie is. Wanneer de iShares genoteerd in euro’s worden beoordeeld op relatieve aantrekkelijkheid dan valt de sterke herstelbeweging op van de iShares China 25.¬†Goud verliest als gevolg van de correctie afgelopen weken haar glans en valt terug naar een tweede plek in de rangschikking. Obligaties nemen een derde plek in gevolgd door onroerend goed en tot slot grondstoffen (als gevolg van de prijsdaling in de olieprijs).

Terwijl de Europese en Amerikaanse aandelenindices flirten met de piekniveaus uit maart wordt op basis van relatieve sterkte een positieve ontwikkeling waargenomen in onroerend goed in Europa en de regio Asia Pacific. In de laatstgenoemde koersgrafiek (zie onder) is sprake van een sterke opwaartse trend en in relatieve zin gaat het vastgoed in de regio Asia Pacific de komende tijd beter presteren dan Europese aandelen.

iShares Property  (+ relatieve sterke t.o.v. iShares Europe)

 

 

 

 

Tot slot nog het resultaat van uitsluitend beleggen in de periode november t/m april versus mei t/m oktober (zie grafiek onder). Performancestatistieken vanaf 1950 brachten aandelenbeleggers in de Dow Jones index gemiddeld een jaarrendement van 7,5% in de periode november t/m april versus gemiddeld 0,3% in de overige maanden. De conclusie is dus dat de beste zes maanden nu weer zijn aangebroken.

 

 

 

 

Bron: koersdata afkomstig van Stock Traders Almanac 2013

De update van trendoverzichten volgt in verband met externe werkzaamheden in de loop van de avond.