Kijk naar vastgoed

De meeste beleggers raadplegen allerlei mediabronnen op zoek naar de laatste tips. Gisteren verscheen in Het Financieele Dagblad een uitdagend artikel, getiteld ‘Er broeit iets….‘. De FD-correspondent in Loenden meldde dat vastgoedbedrijven staan te popelen om hun geluk met aandelenemissies te beproeven, zodat ze met het nieuwe geld hun slag kunnen slaan ‘in een wereld waarin weer kansen lijken te liggen’ (aldus een rapport afkomstig van zakenbank J.P. Morgan).

Het aandeel Unibail-Rodamco werd in het artikel omschreven als ‘supergoed’. Een blik op de koersontwikkeling van Unibail-Rodamco bevestigt deze indruk (zie grafiek). In de afgelopen 10 jaar zien we via de afgebeelde roze relatieve sterkte lijn dat de koersperformance van dit vastgoedaandeel zich gestaag beter ontwikkelt dan de koersontwikkeling van de AEX-index.

 

 

 

 

De relatieve sterkte in het aandeel Unibail-Rodamco nadert bijna een ‘all-time high’.

Wie huiverig is om nu nog in de vastgoedaandelen te stappen moet even kijken naar het Belgische vastgoedaandeel COFINIMMO.

 

 

 

 

Het aandeel Cofinimmo heeft recent een dubbele hogere bodem gevormd boven de bodems van afgeloepen anderhalf jaar en de relatieve sterkte wijst op een outperformance ten opzichte van de BEL-20 index.

In de weekgrafiek van Cofinimmo zijn we op dit moment getuige van een positieve kruising in de MACD-indicator afgeleid van de (roze) relatieve sterkte lijn.

 

 

 

 

Wat de meeste beleggers volgens LOEF Technische Analyse heel graag willen is opgaande trends in een zo vroeg mogelijk stadium herkennen met het doel optimaal te profiteren van een waardestijging. Optimaal is iets anders dan maximaal, want ‘maximaa’ veronderstelt dat precies op de bodem wordt gekocht en exact op de top verkocht. In prijktijk is dit onmogelijk, dus zullen we technieken moeten gebruiken die ons in staat stellen een beleggingsportefeuille te bouwen, waarin op dynamische wijze de kansen en bedreigingen worden beheerst.

De opwaartse kansen voor het aandeel Cofinimmo nemen toe en volgens de klassieke technische analyse kan eerdaags de dalende weerstandlijn opwaarts worden doorbroken. De laatste koerstop in de afgelopen weken werd bereikt bij een koersnotering op EUR 88,80 op 19 oktober jl.  Een uitbraak boven dit koersniveau met toenemende omzetten en uitbraakmarge van 3% of meer zou in technische zin een bevestiging opleveren van de opwaartse kansen die het aandeel Cofinimmo worden toegedicht.

Het sentiment ten aanzien van vastgoedbeleggingen is dit jaar ondanks alle negatieve fundamentele berichtgeving klaarblijkelijk toch positief. Dit blijkt o.a. uit de hieronder afgebeelde performance chart van diverse iShares, w.o. de in euro’s genoteerde iShares Property Europe.

 

 

 

 

Europees en Aziatisch vastgoed  tonen zich dit jaar sterker dan bijvoorbeeld aandelen. Bedenk hierbij dat de meetperiode belangrijk is voor de nuancering. Is de periode korter of langer dan in de grafiek getoond, dan kunnen de uitkomsten anders luiden. Aangezien ‘alles stroom’ en beweegt volgens Heraclitus (zie de spaghetti in de koersgrafiek hierboven) zult u zich dus bewust moeten zijn van het feit dat alles een ‘momentopname’ is. Morgen, volgende week, volgende maand of later kan alles weer anders zijn. Daarom is dynamische asset-allocatie bijzonder belangrijk in de samenstelling van uw beleggingsportefeuille. Het enige dat u kunt doen is de veranderingen (tijdig proberen te) signaleren en hiernaar te handelen ondanks alle onzekerheden die hierbij gepaard gaan.

NB

Wall Street was ook gisteren gesloten. Update US wordt vanavond nabeurs Wall Street bijgewerkt.

Trendstatus landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50 index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenindices

 

 

 

 

 

 

Trendstatus valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT