Varen in de Bermuda driehoek

De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan, dat vooral bekendheid geniet doordat er mysterieuze verdwijningen van vaar- en vliegtuigen zouden hebben plaatsgevonden. Wetenschappers denken dat dit te maken heeft met fluctuaties in het aardmagnetische veld in deze regio en/of met de draagkracht van het oceaanwater dat wordt beinvloed door methaanhydraat, waardoor schepen in zeer korte tijd kunnen zinken.

In de Europese DJ Stoxx 600 index vaart de beurskoers in een driehoek. Dit patroon blijkt in 75% van de waarnemingen te acteren als continuatiepatroon en in 25% te fungeren als trendomkeerpatroon.

 

 

 

 

In de Nasdaq-100 index zien we in de koersgrafiek op maandbasis een (bearish) ‘rising wedge’) in combinatie met een negatieve divergentie in de RSI.

 

 

 

 

Ingezoomd op de actuele situatie in de Nasdaq-100 index op dagbasis worden de contouren van een voltooid (H)oofd(S)chouderpatroon zichtbaar (zie onder)

 

 

 

 

Indien juist geanalyseerd dan is het herstel gisteren de aanzet tot een klassieke pullback(poging), welke waarschijnlijk niet verder zal reiken tot aan de neklijn (maar mogelijk iets eronder tot ca. 2760 – 2770). Anders gezegd, de Nasdaq-100 index kan in de komende uren/dagen nog ca. 1 – 1,5% in waarde stijgen, maar zou dan – volgens het TA-boekje – moeten wegzinken.

CONCLUSIE

Wees niet verrast als oktober haar reputatie als de meest volatiele maand van het jaar gaat waarmaken.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician