Let op uw stop loss

De intraday koersontwikkeling in de AEX even na 10:30 uur hedenochtend levert een ‘STOP LOSS’-alert op (zie grafiek). Deze risicogrens ter bescherming van haussegerichte posities of gedachten komt tot stand op basis van een formule die rekening houdt met 3x de zgn. ‘Average True Range’ afgetrokken van de hoogste waarde in de afgelopen 20 handelsdagen. Beleggers met een focus op stijgende koersen zijn dus gewaarschuwd voor de toenemende verkoopdruk. In de Europese DJ Stoxx 600 index ligt het stop loss niveau op 268,41 (dus ca. een procent marge ten opzichte van de actuele koers iets boven 271). De stijgende steunlijn in de DJ Stoxx 600 index wordt intraday wederom beproefd.

AEX in 2012

 

 

 

 

DJ Stoxx 600 index in 2012

 

 

 

 

De technische handelssignalen in de koersgrafieken komen op mechanische wijze tot stand en dienen als hulpmiddel voor strategische en tactische overwegingen met respect voor de richting van de trend. Het is een momentopname en kan intraday veranderen, zolang de slotkoers nog niet is gezet.

De trendstatus van diverse waarden volgt pas later vandaag in verband met andere prioriteiten die thans (ook) om aandacht vragen.