Gemengde signalen & analyses

Afgelopen week werd een stop loss grens ter bescherming van long posities in de AEX neerwaarts gebroken. Dit is een signaal om risicobeperkende maatregelen te nemen en/of nog selectiever te zijn in het maken van bepaalde keuzes. Op hetzelfde moment werden in de breder samengestelde en daardoor meer representatieve beursindices, zoals de Europese DJ Stoxx 600 index en Amerikaanse S&P 500 index, ‘buy’ en ‘hold’-signalen geactiveerd (vlak) boven de stop loss grenzen. Een trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond en dus zijn momenten van zwakte in de aandelenindices – zoals vorige week vrijdag – per definitie ‘aanbiedingen’ die uitnodigen om te gaan shoppen in de aandelenbeurs.

TIP inzake ‘markt timing’

Over het onderwerp ‘markt timing’ valt veel te bespreken. Wellicht is het een goed idee om het opgenomen webinar dat gisteren in samenwerking met broker LYNX werd georganiseerd over korte en lange termijn timingstechnieken te bekijken. Naar verwachting is de presentatie van een uur eind deze week via de website van LYNX voor iedereen zichtbaar.

Een reactie van een gewaardeerde deelnemer gisteren: ‘Leuke, aangename en leerrijke presentatie. Hopelijk komen er nog meer…’ (De heer D. / Belgie)

De belangrijkste boodschap is dat we een plan moeten hebben die antwoord geeft op wat we precies moeten doen en wanneer in de cyclus van kleine en grotere veranderingen in trends van beurskoersen. Indien u hierover niet heeft nagedacht kan het gebeuren dat u op zoek gaat naar tips die het beste aansluiten bij uw persoonlijke gevoelens (lees: emoties). Een kleine greep uit recente publicaties van toegezonden en/of gelezen technische analyses:

1) ‘The stock market is ready to do anything other than carve out a new, wider short-term trading range pattern’ (28 september 20120)

2) ‘Another Up-Leg Expected…Asia Breaking Out !! (2 oktober 2012)

3) ‘U.S. Stocks On a Collision Course with Market History’ (2 oktober 2012)

4) ‘TA: ‘Niets aan de hand’ (3 oktober 2012)

5) ‘…still suggesting further downside potential in the Equity markets’ (3 oktober 2012)

CONCLUSIE:

Hoe meer meningen, hoe meer verwarring. De vraag is niet wat uw mening is, maar hoe persoonlijk omgaat met de optelsom van alle meningen. Het eindresultaat hiervan is de beurskoers. U kunt die alleen beheersen door voor uzelf regels te formuleren. Kunt u dat niet of vindt u dat teveel werk/inspanning…dan moet u dit misschien uit gaan besteden. Als dit laatste het geval is, laat het LOEF Technische Analyse weten!

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus grondstoffenindices

 

 

 

 

 

 

Trendstatus valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT