Tankservice…

Op basis van de vorige publicatie is een kritische blik geworpen op de oliegerelateerde waarden. Deze bevinden zich alom nog in stijgende trends. De argeloze belegger die een ritje maakt in olietrackers zou op het eerste gezicht niets merken. Er zit nog steeds vaart in de oliewaarden. Maar iedereen kent wel het verhaal van de automobilist die de aanwijzingen negeert op het dashboard dat de tank bijna leeg raakt en/of het oliepeil moet worden gecontroleerd. Deze type beleggers lopen het risico met pech onderweg te worden geconfronteerd.

Om die situatie te voorkomen vandaag op deze site een gratis tankservice. Kijk even naar de LYXOR OIL and GAS ETF (zie grafiek onder). De trend is nog stijgend, maar het horizontale weerstandpeil van de afgelopen jaren is bereikt. Onder de motorkap zien we de 14-daags RSI niet meer meekomen met de laatste top, hetgeen een negatieve divergentie oplevert. Dit is het signaal om rekening te houden met een gebrek aan energie om nog verder vooruit te komen. Het verleden heeft aangetoond dat de koersontwikkeling van de LYXOR OIL and GAS ETF terugvalt.

LYXOR OIL and GAS ETF vanaf 2010 + RSI

 

 

 

 

Eind vorige week opende bovengenoemde ETF met een opwaartse ‘gap’ en deze week dinsdag opende de tracker met een neerwaartse ‘gap’. De stijging begint hierdoor te sputteren. De beurskoersen van de LYXOR OIL and GAS ETF afgelopen vrijdag en dinsdag vormen een ‘island reversal’ en dat wijst op topvorming (zie onder)

 

 

 

 

Trendvolgende technieken zullen in stijgende trends in het algemeen ‘koopsignalen’ afgeven, maar tijdens dit proces gebeurt er ook van alles wat zich aan het blote oog onttrekt. Hoe dan ook,…let op uw tank en oliepeil als u vandaag de weg opgaat en houdt de ontwikkeling van de olieprijs in de gaten als u verantwoord wilt blijven tanken. De actuele ontwikkelingen lijken te duiden op winstnemingen in de oliesector.

EINDE BERICHT