Geen gezeik, iedereen rijk

Vrije jongens hebben vrije gedachten. Loef Technische Analyse heeft een sympathie voor ‘vrije jongens’ en ‘vrij ondernemen’, zolang het maar niet schimmig wordt. De slogan van de type’s Jacobse & Van Es, getiteld ‘geen gezeik, iedereen rijk’, vertolkt door het duo Van Kooten en De Bie begin jaren tachtig, spreekt aan omdat het veronderstelt dat de handen door iedereen uit de mouwen moeten worden gestoken, maar ook wel met de sociale gedachte dat iedereen er wel bij kan varen. De verkiezingsuitslag in Nederland is bekend, dus ‘nu aan de slag!’.

De Europese DJ Stoxx 600 index bevindt zich op een uitbraakpunt, maar enige gretigheid werd recent wel in de trendindicatoren gesignaleerd, waardoor winstnemingen mogelijk zijn.

DJ Stoxx 600 index in 2012 test weerstand

 

 

 

 

Kopen op zwakte is een tactiek die past bij een stijgende trend. Op dit moment zijn de korte termijn indicatoren in de aandelenindices ‘overbought’ (zie overzicht).

 

 

 

 

E.e.a. pleit ervoor om met ‘kopersogen’ de aandelenmarkt tegemoet te treden, maar dan wel op momenten van zwakte! Koopsignalen worden gesignaleerd in de edele metalen, maar daar hoort nu een apart verhaal bij (bestemd voor in het besloten deel van de website).

Trendfase AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendfase DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendfase S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendfase grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendfase valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

Dynamische modelportefeuille (geen wijzigingen met oog op overbought-waarderingen beursindices in combinatie met weerstandniveaus)

 

 

 

 

 

 

 

NB

TECHNISCHE ANALYSE UPDATE inzake GOUD en ZILVER

De daily candle in de koersgrafiek van de goudprijs kleurt thans geel. Deze gele kleur wordt intraday geactiveerd en gesignaleerd, is mogelijk hierdoor ‘tijdelijk’ van aard, maar na een nieuwe daily candle weten we meer. De gele kleur ontstaat bij een overdrijvingsfase na een sterke (en/of lange) periode van stijgingen of dalingen. Enerzijds betekent dit dat een reactie feitelijk wenselijk is, echter soms wordt het spreekwoordelijke elastiek nog verder opgerekt of de ballon nog verder opgeblazen dan wenselijk is of voor mogelijk wordt gehouden. Een intraday(!) geactiveerd ‘buy & hold’-alert geeft tegelijkertijd aan wat er volgens de mechanische trendvolgende benadering de voorkeur krijgt.

Goudprijs op dagbasis vanaf 2011

 

 

 

 

Uit de koershistorie van de goudprijs vorig jaar op 12 augustus blijkt dezelfde ‘buy & hold’-alert (achteraf beschouwd) een goede hint. De goudprijs steeg van $ 1742 naar $ 1917 voordat een ‘risk’-alert (en daaropvolgende ‘blow-off’-alert) werden geactiveerd.

In de zilverprijs zijn er defintief drie gele candles gevormd en wordt nu de vierde gele candle aan de reeks toegevoegd als de condities niet later vandaag wijzigen. Ook hier ‘buy & hold’-alerts….

Zilverprijs vanaf 2011

 

 

 

 

Zilver ingezoomd

 

 

 

 

Voor de korte termijn (komende uren/dagen) moet rekening worden gehouden met een neerwaartse reactie. Vooralsnog luistert LOEF naar de aanwijzingen in de TA-alerts.

LEGENDA inzake koersgrafieken

 

 

 

 

EINDE BERICHT