Een tip voor traders & beleggers

LOEF Technische Analyse heeft een tip voor iedereen die probeert geld te verdienen met het innemen van posities in de financiele markten. Nadat u gisteren heeft kunnen lezen over allerlei fabels in de media, kunt u vandaag in de krant lezen dat er deze week twee belangrijke momenten op de agenda staan. Het gaat om het oordeel woensdag a.s. van het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe over de legitimiteit van het Europese permanente steunfonds ESM en welke stimuleringsmaatregelen de Federal Reserve een dag later aankondigt om de Amerikaanse economie te stimuleren. Vandaag overigens wordt duidelijk of het Duitse hof morgen wel/niet een oordeel mag vellen. Een citaat uit Het Financieele Dagblad vandaag: ‘Het zijn die momenten die markpartijen in spanning afwachten. Ondertussen laten ze zich leiden door analistenrapporten over individuele fonsden en door mager nieuws over de Chinese en Japanse economie‘.

Iedereen maakt een inschatting om een ingenomen ‘long’ of ‘short’positie te rechtvaardigen, maar de tip is deze:

‘TRADING IS NOT ABOUT BEING RIGHT OR BEING WRONG….TRADING IS ABOUT MANAGING MONEY’

Het is wat een veteraan in de technische analyse – Stan Weinstein is zijn naam – al heel lang geleden opmerkte: ‘Don’t look around too many corners; simply identify the cards as they come out of the deck. Identify the sign posts as they come along’.

Over ‘too many corners’ gesproken…LOEF identificeert recentelijk een opwaartse trendlijnbreuk in de EUR/USD en een neerwaartse trendlijnbreuk in de US Dollar index. Om de hoek wordt ook nog een neerwaartse trendlijnbreuk in de Bund future gesignaleerd en een opwaartse trendlijnbreuk twee weken geleden in de goudprijs. En in de afgelopen week wordt een horizontale trendlijn – zijnde een weerstandlijn in de S&P 500 futures – opwaarts gebroken. In de rol van ‘Chartist’ denkt LOEF gelijk te hebben met de constatering dat er een verandering in de trends op de financiele markten gaande is.

De koersgrafiek van de S&P 500 futures vanaf augustus 2010 toont eind vorig week een opwaartse koersuitbraak boven de toppen eerder dit jaar. Een technisch analist zou zeggen dat hier sprake is van een koopsignaal.

 

 

 

 

Deze recente uitbraak lijkt veel op de koersuitbraak eind april 2010. De afloop daarvan is bekend. Wat kunt u nu doen?

Antwoord: kopen bij een terugval naar de horizontale weerstandlijn (= ca. 1415) en een stop loss order plaatsen iets onder de bodem voorafgaand aan de uitbraak (= 1395). Het koersrisico bedraagt dan ca. 20 indexpunten, maar het opwaarts koerspotentieel bedraagt ruim 135 indexpunten. De bovenkant van het stijgende trendkanaal van de afgelopen 12 maanden ligt bij trendextrapolatie immers rond 1575 (= top uit 2000 = range 1555 – 1574). Daarnaast mag de afstand tussen het uitbraakniveau 1415 en de bodem dit jaar op 1262,30 naar boven worden omgeklapt (= 1415 + 153 = 1568). Kortom, u weet bij het innemen van een ‘long’-positie dat de winst/verliesratio ca. 7:1 bedraagt. Dat is een duidelijk betere ratio dan u in het lokale casino heeft.

TIP: volg de beurskoers en stel criteria op die ervoor zorgen dat u een duidelijk beeld krijgt van de kansen en de risico’s. Het alternatief is dat u slaaf wordt van de meningen van anderen (waaronder die van LOEF Technische Analyse). Maar LOEF Technische Analyse heeft geen mening, maar wel een methode op basis waarvan de fasen in een trend worden gekwantificeerd. Meer hierover vanavond tijdens het live webinar tussen 21:00 en 22:00 uur waarvoor u zich kostenloos kunt aanmelden door een email te sturen naar mail@edwardloef.com o.v.v. ‘webinar 11/9’.

DJ Stoxx 600 index in 2012, waarin mechanische ‘technische alerts’ op basis van vooraf bepaalde criteria:

 

 

 

 

 

NB

De herbeleggingstips ten behoeve van de dynamische modelportefeuille waar gisteren aan werd gerefereerd worden vanavond tijdens het webinar besproken !!!

 

 

 

 

De AEX genereert een ‘Sell greed’-alert, hetgeen aanleiding geeft om de voorgenomen herbeleggingstrades voorbeurs nog even op te schorten.

Aan de update wordt momenteel gewerkt…

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Dow-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 index

 

 

 

 

Trendstatus grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus valataparen

 

 

 

 

 

 

 

NB

De modelportefeuille wordt vanavond besproken tijdens het live webinar.

EINDE BERICHT