Webinar maandagavond 3 september van 21:00 – 21.30 uur

Op maandagavond 3 september 2012 zal tussen 21:00 en 21:30 uur een webinar worden georganiseerd door LOEF Technische Analyse. Belangstellenden kunnen zich hiervoor kostenloos aanmelden door een email te sturen naar mail@edwardloef.com onder vermelding van webinar. Om ca. 20:30 krijgen de aangemelde deelnemers informatie per email toegestuurd met een korte instructie. Gedurende een half uur zal worden ingegaan op de methode LOEF en zal een nadere toelichting worden gegeven op de trendoverzichten en handelssignalen die op deze website worden getoond en onderhouden. Vervolgens zal worden stilgestaan bij een dynamische modelportefeuille die op basis van LOEF technische analyse is samengesteld.

De wijze waarop beleggingsbeslissingen worden genomen is per individu verschillend. Er is geen ‘one size fits all’-methode waar iedereen comfortabel mee is. Het is feitelijk ook niet de taak van de technisch analist om zich hiermee bezig te houden. De rol van de chartist is het bestuderen van het historisch koersgedrag aan de hand van grafieken en omzetgegeven met het doel om de meest waarschijnlijke toekomstige richting van de trend in de beurskoersen aan te duiden. LOEF Technische Analyse verzorgt voor verschillende vermogensbeheerders de technische analyse ‘op maat’, maar wel telkens op basis van een plan van aanpak.

De methode voorspelt niets, maar registreert met behulp van technieken uit de technische analyse het begin en einde van trends alsmede de kracht van de trends en de overgangsfasen. Hoe u daar persoonlijk mee omgaat is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht u het allemaal te moeilijk of te bewerkelijk vinden, LOEF Technische Analyse brengt u graag in contact met professionele vermogensbeheerders.

LOEF Technische Analyse bestudeert de toe- en afnemende belangstelling voor beleggingen in de verschillende beleggingscategorieen via het koersverloop in een vijftal ‘Exchange Traded Funds’. Trends ontstaan doorgaans niet van de een op andere dag, maar vragen tijd om tot ontwikkeling te komen. Charles Dow heeft hier aan het begin van de vorige eeuw in een aantal editorials in The Wall Street Journal het nodige over geschreven. Een week geleden werd een ‘golden cross’ in de goudprijs gesignaleerd en besproken (zie update 24 augustus jl.), waarna bullish ontwikkelingen in de zilverprijs de aandacht trokken. In het wekelijkse relatieve sterkte overzicht van bovenbedoelde ETF’s zien we in de SPDR GOLD TRUST een relatieve verbetering (= koopsignaal) ten opzichte van de iShares MSCI All Countries World Index (ACWI).

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit het overzicht kan worden afgeleid dat alle asset-classes nu in een stijgende trend bewegen! De vraag is nu wat het zwaarst moet wegen. Op welke van de vijf rennende paarden zet u uw geld in? Uit het overzicht blijkt dat vier ETF’s (op wereldschaal) thans slechter presteren dan de iShares S&P GSCI Commodity Indexed Trust en dat vier ETF’s nu minimaal vijf achtereenvolgende weken beter presteren dan de iShares Barclays Aggregate Bond Fund. Kortom, commodities presteren op dit moment het sterkts, daarna volgt goud, aandelen, vastgoed en blijven obligaties relatief achter.

Performance vijf ETF’s (bruin ‘real estate’, blauw ‘aandelen’, geel ‘goud’, groen ‘obligaties’, paars ‘grondstoffen’).

 

 

 

 

De onroerend goed sector (zie bruine performance-curve) heeft afgelopen maand pas op de plaats gemaakt na relatief de sterkte prestatie te hebben geleverd dit jaar. Aandelen buigen in de laatste weken het hoofd. De maand september is gemiddeld de slechtste kalendermaand van het jaar voor aandelen. Dynamisch ingestelde beleggers zouden dus de conclusie kunnen trekken om bovengemiddelde aandacht te schenken aan risicobeheer bij aandelen en bij winstnemingen kunnen besluiten om het gewicht in goud in de portefeuille te verzwaren. Zilver presteert sinds kort zelfs nog beter dan goud (zie koersgrafiek relatieve sterkte):

iShares Silver Trust + relatieve sterkte versus SPDR Gold Trust vanaf 2010

 

 

 

 

 

aan de update wordt thans gewerkt…

Trendfase asset allocation (instrumenten)

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase sectoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenndices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren (VS)

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht valutaparen….

 

 

 

 

 

 

 

WIJZIGINGEN IN LOEF DYNAMISCHE PORTEFEUILLE

 

 

 

 

 

 

 

Het belang in de ETFS Physical Silver wordt uitgebreid en gefinancierd uit de verkoop van de aandelenposities in APPLE en Renault die in relatief zin t.o.v. van de zilver ETF verzwakken en de cashpositie.

EINDE BERICHT