Verkoop de hebzucht

Volgens de klassieke technische analyse – ‘chart reading’ – is de opgaande trend in de AEX intact zolang het proces van hogere bodems niet neerwaarts wordt doorkruist. Na een recent hogere top ligt de meest recente bodem in de grafiek op uurbasis op ca. 332. ‘Een trend is intact totdat het tegendeel wordt aangetoond’. Mocht de AEX het stijgende trendkanaal neerwaarts verlaten, dan zijn de Fibonacci-retracements 23,6% / 38,2% / 50% en 61,8% indicatief voor een grotere reactie richting ca. 323 / 315 / 309 en 302.

AEX op uurbasis vanaf 21 juli 2012

 

 

 

 

Volgens de technician die op basis van voorafgedefinieerde handelsregels trends in kaart brengt, werd op maandag 20 augustus een zgn. ‘sell greed’-alert afgegeven (zie grafiek op dagbasis). Kwantitatieve criteria meten een mate van ‘hebzucht’ vergelijkbaar met 21 februari jl. bij een indexstand op 330,51. Deze waarschuwing komt op een moment dat de AEX in de afgelopen twee handelsdagen het hoogtepunt van dit jaar test (= intraday 337,20 / slotkoers 336,17 d.d. 16 maart jl.).

AEX op dagbasis vanaf augustus 2011

 

 

 

 

Aan deze update wordt thans gewerkt….

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus SPX sectoren

 

 

 

 

Hieronder is afgebeeld het overzicht van de technische status van de S&P 100 aandelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus grondstoffen

 

 

 

 

 

 

Trendstatus valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

Over de (wijzigingen en omzetting naar een nieuwe) TA modelportefeuille volgt in de loop van de dag nadere informatie….

EINDE BERICHT