AEX nadert weerstand

De top dit jaar in de AEX op 337,20 werkt als een magneet op de beurskoersen. Het opwaarts potentieel ten opzichte van de slotkoers vrijdag 10 augustus jl. op 333,50 bedraagt nu nog maar iets meer dan 1%. Het neerwaarts koersrisico lijkt beperkt tot de top eind juli rond 329,46. In elk geval is de correctie die begin augustus plaatsvond beperkt gebleven tot een schamele handelsdag en tot de vorige top op 322,64. Een trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond. Het blauwe 20-daags koersgemiddelde heeft een strak stijgende hellingshoek en reacties onder deze tactische steunlijn (thans noterend iets onder 324) zouden koopkansen moeten bieden voor hen die de rally vanaf het dieptepunt begin juni hebben gemist. De rode 120-daags koersgemiddelde noteert rond 311 en boven dit niveau lijken de optimisten voorlopig in hun hoopvol gestemde koopactie het gelijk aan hun kant te krijgen. De stijgende gestippelde steunlijn langs de bodems van afgelopen weken ligt momenteenl rond 322. Kopen en vasthouden is op dit moment de technische route die LOEF Technische Analyse bepleit.

AEX vanaf maart 2012

 

 

 

 

 

De iShares MSCI All Countries World Index Fund vanaf 2009 houdt nog stand boven een meerjarige steunlijn (zie onder) die de bodems van 2009, 2011 en 2012 met elkaar verbindt. De koersgemiddelde kruipen nu naar elkaar toe en in de komende dagen/weken is een ‘golden cross’ zeer wel mogelijk. De keerzijde van de medaille is het feit dat er sinds het dieptepunt van dit jaar een ‘bear flag’ aftekent. Dit betekent dat de risico’s die zich op wereldschaal aftekenen niet zonder meer bij het grof vuil gezet kunnen worden. Aandelenbeleggers dienen zich hiervan bewust te zijn en regelmatig deze chart te controleren.

iShares MSCI All Countries World Index Fund vanaf 2009

 

 

 

 

*** i.v.m.  vakantieverlof verschijnen er tot 20 augustus a.s. geen updates ***

Excuses voor het ongemak.