In de olie(sector)

De methode LOEF herkent een stijgende trend, zodra de beurskoers boven het 120-daags gemiddelde noteert en het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde beweegt. Bij een beurskoers boven het 20-daags gemiddelde favoriseert de technische analyse vervolgens een ‘buy & hold’-benadering en zijn dalingen onder het 20-daags gemiddelde interessant om te kopen op zwakte. De westerse aandelenindices hebben de stijgende lijn onmiskenbaar weer te pakken en de vraag die gisteren werd gesteld is in welke sector nu de kansen zich voordoen. Het antwoord: in de (Europese) oliesector. De trend is sinds kort stijgend en er is sprake van een begin van een periode van outperformance (zie groen/zwarte MACD afgeleid van de RS-lijn).

DJ Stoxx 600 Oil & Gas sector (+ relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index)

 

 

 

 

De prijs van Brent Oil vanaf 2011

 

 

 

 

Het omgekeerde (H)oofd(S)chouderpatroon in de prijs van Brent Oil wijst op een stijgingspotentieel naar $ 117 (closing the gap, zie grafiek).

*** I.v.m. vakantieverlof (t/m 20 augustus) geen / beperkte updates ***

Vandaag geen updates.