A ‘Knight’mare on Wall Street

Afgelopen tijd is er veel gesproken over de mogelijk apocalyptische toestanden in de financiele markten. Hier lijkt een reden voor te zijn: het Internationale Monetaire Fonds (IMF) meldde dat de aanhoudende politieke ruzie over de Amerikaanse overheidsbegroting de wereldeconomie bedreigt. De V.S. lopen namelijk een route langs een ‘fiscaal ravijn’. In Europa verzet de Duitse centrale bank zich tegen de plannen van de ECB-president om staatsobligaties van zwakke eurolanden op te kopen. Binnen de ECB zou naar verluid de onenigheid over de te voeren koers toenemen. Ook zou de immuniteit van de ECB in het gedrang komen. De verdeeldheid in zowel de Verenigde Staten als in Europa om de begrotingsproblemen en schuldencrisis structureel goed aan te pakken, bezorgt menig beursanalist de nodige nachtmerries. Ondertussen krimpt de economie van de eurozone volgens kredietbeoordelaar Standard & Poor’s en vlakte de economische groei in de V.S. in het tweede kwartaal af.

Een andere nachtmerrie blijkt geen boze droom, maar harde werkelijkheid toen afgelopen week de Amerikaanse beurshandelaar Knight Capital Group Inc. (tickersymbool ‘KCG’) werd geconfronteerd met een op hol geslagen computer die foute orders doorgaf. In minder dan een uur tijd ging bijna een half miljard dollar verloren, waardoor deze topbroker nu een geldinjectie of fusie nodig heeft om te overleven. Knight Capital is de grootste(!) market maker van Wall Street, waar veel andere grote en bekende brokers zaken mee doen. Zeer bedreigend is het feit dat het Knigh Capital een halfuur kostte om de computer uit te schakelen en het verwoestende handelsproces te stoppen. LOEF Technische Analyse herinnert zich de flashcrash van 6 mei 2010 nog heel goed, waarin de Dow Jones Industrial Averarge als gevolg van algoritme-trading opeens bijna 1000 indexpunten verloor.

KCG 1-minuut grafiek ingezoomd…de computer slaat op hol

KCG 1 minuut grafiek…het vervolg na 1 augustus jl.

 

 

 

 

KCG weekgrafiek over meerdere jaren

 

 

 

 

BOEKTIP voor vakantiegangers….

LOEF Technische Analyse tipt voor vakantiegangers het boek ‘De Angst-index’ geschreven door Robert Harris. Het boek is een fascinerende thriller over de ongekende mogelijkheden en gevaren van de moderne technologie (in de hedgefundindustrie en bij handelshuizen). De nachtmerrie waar Knight Capital afgelopen week in belandde stemt tot nadenken over wat we kunnen of moeten doen om de risico’s van openstaande handelsposities (beter) te beheersen.

Gaat u op vakantie…en u wilt geen zorgen…zorg dan voor ‘verzekering’. U sluit wellicht ook een reis-/annuleringsverzekering af als u uw vakantiereis boekt. U hoopt op een ontspannen vakantie en dat er niets vervelends gebeurt, maar toch…je weet nooit zeker. LOEF Technische Analyse herinnert zich zijn eigen vakantie ca. 4 jaar geleden in Grado in Italie op de camping direct gelegen naast ‘Al Bosco’. (zie http://www.panoramio.com/photo/22325364)

***  IN VERBAND MET VAKANTIEVERLOF ZAL DE WEBSITE DE KOMENDE TWEE WEKEN SLECHTS BEPERKT VAN KORTE UPDATES WORDEN VOORZIEN ***

Hieronder treft u overzichten aan van de verschillende fasen waarin de trends zich hoofdzakelijk bewegen….

Asset Allocatie (instrumenten)

 

 

 

 

 

 

 

Trendfasen landenindices

 

 

 

 

 

 

trendfase sectoren V.S. en Europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase commodities…

 

 

 

 

 

 

 

 

Valutafasen….

 

 

 

 

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50 stocks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30 stocks

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

*** DE LOEF MODELPORTEFEUILLE WORDT MORGEN 6 augustus 2012 GEPUBLICEERD ***

EINDE BERICHT