Wat is jouw baan?

Vraag: ‘Wat is jouw baan, Edward?‘ Antwoord: ‘ik ben technisch analist, technician, chartist en … dus ook een beetje ‘artist”. Wat betekent dat? Antwoord: ‘ik bestudeer het historisch handelsgedrag op de financiele markten met behulp van koersgrafieken en publiceer over trends in beurskoersen’. Ik begrijp dat je dus een mening hebt over de richting van de toekomstige beurskoersen. Antwoord: ‘ik word geacht een mening te hebben – that’s my job – en dus denken mensen dat ik beurskoersen voorspel. Maar eigenlijk breng ik niets anders in kaart dan veranderingen in de richting van trends en het ondersteunende nieuws volgt pas veel later‘.

Interessante conversatie…zeker nu ik vanochtend in het Financieele Dagblad las dat analisten steeds minder koopwaardige AEX-aandelen zien, maar notabene de ‘voorzichtige analisten’ weer vroeg-cyclische aandelen aanraden. Zo staat het aandeel Brunel bij 83% van de geraadpleegde Nederlandse analisten op ‘kopen’ en daarmee is dit aandeel een van de meest aangerade Nederlandse fondsen. Voorspellen kan ik niet (ja, u leest het goed), maar ik denk zeker te weten dat beurskoersen op de economische berichtgeving vooruitloopt’ (zie o.a. mijn column gisteren). Ik denk dan ook dat het koopadvies voor Brunel of andere uitzenders dus contraproductief is. En als u nu vraagt waarom ik dat denk, dan wijs ik naar de negatieve kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde in het aandeel Brunel. De technische conditie komt overeen met de situatie vlak voor de koersimplosie vorig jaar. De overige koersgrafieken van grote uitzendbedrijven vertellen verder wat u in de komende maanden aan economische berichtgevingen kunt verwachten. Sta niet raar te kijken als straks de welwillende medewerk(st)ers van uitzendbureaus zelf op zoek moeten gaan naar een baan. Het is mijn baan u deze trend te schetsen.

BRUNEL op dagbasis vanaf 2011

 

 

 

 

Randstad Holding op dagbasis vanaf 2011

 

 

 

 

USG People op maandbasis vanaf 1994

 

 

 

 

Manpower vanaf 1989 op weekbasis + relatieve sterkte versus S&P 500 index

 

 

 

 

Adecco op maandbasis vanaf 1996