Homebuilders sentiment huizenhoog

In de loop van de dag kregen abonnees op de SMS Sprinter informatieservice een berichtje gestuurd naar aanleiding van een (intraday) handelssignaal op het damrak. Misschien wel goed om te weten dat deze SMS-berichten alleen verstuurd worden indien er voldoende vertrouwen is in het handelssignaal. Ook goed om te weten is dat niet alle signalen altijd even succesvol blijken, maar het gaat erom dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden om ‘alert’ te worden gemaakt op bijzondere omstandigheden aangaande trends en trendwijzigingen. Bedenk ook dat dit geen adviesdienst is. U moet zelf weten wat u wel of niet belangrijk vindt en/of u zelf voldoende vertrouwen heeft in uw eigen aanpak.

Hedenmiddag werd via een email-bericht aan mogelijke belangstellenden duidelijk gemaakt dat de Chinese aandelenmarkt spoedig uit een driehoek zal breken en dat dit ook het geval zal zijn voor de Amerikaanse S&P 500 index. Bent u voor het eerst op deze site en wilt u ook af en toe geplaagd worden met een spontaan verstuurde technische analyse, stuurt u dan een email naar mail@edwardloef.com  De trouwe volgelingen hebben vanmiddag gezien hoe de S&P 50o index futures kort na de opening van Wall Street de stijgende lijn probeerden te pakken te krijgen, maar hier vervolgens niet in slaagden.

S&P 500 futures chart hedenmiddag tussen 17:00 – 17.30 uur

 

 

 

 

Het sein voor de S&P 500 index stond op oranje…vanavond nabeurs weten we of er neerwaartse of opwaartse uitbraak heeft plaatsgevonden. LOEF Technische Analyse steekt bij rode en oranje gekleurde candles niet graag over naar aandelen, maar er komt natuurlijk een moment waarop de condities hier wel aanleiding toe geven. In de perceptie van LOEF Technische Analyse is dat – vanuit een trendvolgende benadering althans – pas zinvol als het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde is getrokken. Sinds de ‘dead cross’ in de S&P 500 index op 31 mei geeft de aandelenmarkt het voortschrijdend inzicht dat de hoofdtrend negatief is geworden. Koersstijgingen boven het 120-daags gemiddelde zijn echter positieve technische prikkels die dwingen een ‘open mind’ te houden ten aanzien van de opwaartse kansen.

Hoe dan ook…voor hen die toch willen anticiperen op stijgende aandelenkoersen is een trendoverzicht gemaakt van individuele aandelen die boven zowel een 20-weeks als 120-weeks gemiddelde noteren (en waarbij het 20-weeks gemiddelde boven het 120-weeks gemiddelde ligt). LOEF Technische Analyse heeft in een paar minuten ca. 2000 aandelen gerangschikt op basis van deze criteria op volgorde van relatieve sterkte ten opzichte van de AEX-index. Nederlandse beleggers vergelijken nu eenmaal graag hun individuele aandelenkeuzes met de prestaties van de AEX-index. Onbekende namen zijn geschrapt (onbekend maakt onbemind) en vervolgens is in rangorde van relatieve koopsignalen het volgende overzicht van individuele aandelen geproduceerd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor uw informatie…de AEX en S&P 500 index hebben in de afgelopen vijf weken 6,2% en 0,8% bijgeschreven, maar boekten in de verstreken 20 weken -3,2% respectievelijk -1,2% koersverlies. De aandelen CGG Veritas, Valero Energy Corp. en Ferrovial SA danken de opname in het overzicht op grond van de recente koersprestaties in de laatste paar weken.

DE BOODSCHAP IS SIMPEL..op basis van een wekelijke check van deze criteria zou het eenvoudig moeten zijn om een aandelenmandje samen te stellen met de sterkste aandelen en deze te onderhouden.

VRAAG: Zou u graag een wekelijkse email met de 20 favorieten ‘stocks’ van LOEF willen ontvangen? Laat het mij a.u.b. weten….ik doe dit allemaal voor de zoekende beleggers en wie weet is er wel een vermogensbeheerder die u hierbij wil begeleiden (want LOEF verstrekt geen adviezen, maar levert research).

In het kader van beleggingsresearch blijkt uit het getoonde aandelenoverzicht dat er enkele namen bij zitten van Amerikaanse huizenbouwers. Dit zijn de aandelen Lennar Corp. (2) , Pulte Homes (3), Toll Brothers (13) en Dr. Horton Inc. (14). De getallen achter deze namen zijn het aantal verstreken weken sinds een ‘relatief koopsignaal’ ten opzichte van de AEX.  U hoeft geen krant of nieuws te volgen of te luisteren naar wat Ben Bernanke te zeggen heeft, want de markt loopt vooruit op de informatie die u graag eerder gehad zou willen hebben (lees: beurskoersen lopen op de economische berichtgeving vooruit). Kijkt u maar naar de inmiddels gerealiseerde rendementen. Het dus niet zo heel erg raar dat vandaag op www.cnbc.com het volgende bericht verscheen:

‘Homebuilders Most Confident in More Than 5 Years’ (bron: CNBC, 17 juli 2012).

 

 

 

 

De recente opwaartse koersuitbraak is een koopsignaal en de groen/zwarte MACD van de roze relatieve sterktelijn is opwaarts gericht. Maar pas op…trendoverzichten vertellen niet het hele verhaal. U moet altijd zelf blijven nadenken en research doen. LOEF herinnert zich zijn publicatie op 27 juni 2005 (zie verticale lijn in de grafiek) over de Amerikaanse huizenmarkt nog heel goed (rapport is opvraagbaar). Destijds werd gewezen op lagere toppen in de relatieve sterkte index, waardoor de tijd destijd rijp werd geacht voor een neerwaartse correctie. Zeven jaar geleden – op 20 juli 2005 – piekte de homebuildersindex en op 29 augustus 2007 schreef LOEF over gebouwde huizen als luchtkastelen (zie snapshot uit het researchrapport van Effectenbank Stroeve).

 

 

 

 

 

 

Er is weinig verandert als het gaat om de eerste zin in de conclusie destijds:

 

 

Onthoud dus…beursindices blijken vaak goede voorspellers te zijn van cijfers die nadien gepubliceerd worden. Het kan niet nadrukkelijker gezegd en opgeschreven worden. Kijk nu het sentiment weer ‘huizenhoog’ stijgt naar de klassieke negatieve divergentie in de grafiek op weekbasis hieronder. Het is prima om een selectie te maken van beleggingswaarden die in een stijgende trend bewegen en outperformen, maar als het op ‘timing’ aankomt, dan is het instapmoment waarschijnlijk niet eerder dan na een gezonde correctie in de homebuilders.

S&P 500 Homebuildersindex op weekbasis

 

 

 

 

Het mechanische handelssysteem van LOEF Technische Analyse registreerde in de daggrafiek (zie onder) recentelijke risico’s (zie ‘RISK’-alert). LOEF Technische Analyse wacht liever op een correctie (in de waarden genoemd in het trendoverzicht). Beleggers hebben (te) vaak (te) weinig geduld als het om beleggen gaat. Het geld brandt als het ware in de zakken om uitgegeven te worden. LOEF Technische Analyse maakt liever op basis van de handelssignalen (in het besloten deel van deze website) beslissingen, nadat hij heeft gekeken naar 1) de status van de hoofdtrend en 2) de plussen en minnen in de relatieve sterkte kolommen om vervolgens 3) periodiek het huiswerk dagelijks en/of wekelijks opnieuw te maken om ervoor te zorgen dat het huis genoeg onderhoud krijgt om te blijven bestaan.

S&P 500 Homebuildersindex op dagbasis vanaf juli 2011

 

 

 

 

Genoeg proza nu om over na te denken. Na 23:00 uur kunt u de vertrouwde overzichten in het besloten deel van deze website weer bestuderen.

Aan deze update wordt vanavond verder gewerkt.

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht commodities

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT LOEF TA MODELPORTEFEUILLE

 

 

 

 

De Proshares Short QQQ (anticperend op een daling van de Nasdaq-100 index) zijn – conform aankondiging eerder dit weekend – gisteren verkocht (700 x $ 26,95)

 

 

 

 

De opbrengst is herbelegd in de SPDR Dow Jones Global Real Estate ETF (380 x $ 40,79)

 

 

 

 

EINDE BERICHT