Let op de Euro Bund

Gisteren was Wall Street gesloten wegens een feestdag. De Europese aandelenmarkten waren op zichzelf aangewezen en dat leverde een verdeeld beeld op. Dit blijkt o.a. ook uit het overzicht van de AEX-aandelen hieronder. Op dit moment raken de aandelenkoersen ‘overbought’ (afgaande op de korte termijn stochastics indicator). Een neerwaartse reactie lijkt daarom om de hoek te liggen. Voor de AEX geldt dat er een ‘gap’ gesloten moeten worden op niveaus iets onder de 300-puntengrens. De vraag is of het recente beursherstel doorzet of afbreekt. De Duitse Bund future is in de afgelopen dagen opgeveerd vanaf een belangrijke meerjarige weerstandlijn. Deze stijging veronderstelt dat de obligatiehandelaren anders aankijken tegen de ontwikkelingen dan de meer opportunistische aandelenhandelaren. LOEF Technische Analyse ziet graag een intermarket bevestiging voor de recente euforie omtrent het Europese akkoord voor een redding van de probleemlanden en banken en blijft daarom voorzichtig.

AEX-aandelen (performance afgelopen dag, week en 20 handelsdagen) + cyclus en OBOS-indicatoren

 

 

 

 

 

 

 

Let vooral ook op de Bund future

 

 

 

 

De bund future vanaf 2011

 

 

 

 

Zolang de Bund future niet onder 140 wegzakt blijft het technisch beeld voor aandelen omringd met ‘mitsen’ en ‘maren’.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL 20

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT