De zwanenzang

In de afgelopen uren zien we een opleving in de Amerikaanse S&P 500 futures van 1307 naar 1339, stijgt de euro van $ 1,2441 naar $ 1,2594 en stijgt de Japanse Nikkei-225 index naar het hoogste koersniveau deze maand. De Duitse DAX futures openen met een ‘gap’ ruim een procent hoger. Het Financieele Dagblad meldde zojuist: “De regeringsleiders van de eurolanden hebben toegegeven aan verzoeken van Spanje en Italie. De Spaanse banken kunnen direct kapitaal uit het noodfonds ESM krijgen en Italie kan gemakkelijker toegang krijgen tot het fonds’.

Wanneer de chartist kijkt naar de grafieken en veronderstelt dat alle informatie in de koers wordt verdisconteerd, koersen in trends bewegen en er een neiging bestaat tot repeterend gedrag (lees: de geschiedenis herhaalt zich), dan dringt de gedachte op dat de strekbeweging die nu menig toeschouwer aanschouwt mogelijk de ‘zwanenzang’ is van een project dat gedoemd is te sterven.

S&P 500 index maakt een strekbeweging (maar binnen de toegestane marges van het tot nu toe aangehouden werkschema, zie vorige publicaties)

 

 

 

 

Ten opzichte van de publicatie gisteren verlengt de a-b-c herstelpoging zich met een nieuwe aanvalspoging. Ingezoomd ziet de 5-minutengrafiek van de S&P 500 index futures (bijgewerkt om 09:15 uur) er als volgt uit:

 

 

 

 

De strekbeweging valt op dit moment binnen de marges van de recente berichtgevingen op deze site. Blijf alert en handel volgens plan. Laat het gekrakeel aan anderen.

Aan de update wordt hedenochtend gewerkt. Geen wijzigingen van inzicht.