Oproep

Op 21 maart 2012 brachten twee strategen van Goldman Sachs een rapport uit, getiteld: “The Long Good Buy; the Case for Equities“. Volgens de zakenbank was de risicopremie op aandelen belachelijk hoog geprijsd en had het voor aandelen, afgezet tegen obligaties, zelden zo goed uitgezien. Het zou gaan om een ‘once in a lifetime’ positie.

Iedereen die het rapport onder ogen kreeg werd op deze manier verleid om aandelen te kopen. Of dit verstandig is dat is nog maar de vraag. Beoordeel zelf de koersgrafiek van de S&P 500 index na 21 maart jl. Heeft u overigens enig idee wat de makkelijkste weg is om aandelenposities tegen een aantrekkelijke prijs te verkopen? De vraag is een oproep om nu even zelf na te denken.

Naar verluid heeft Goldman Sachs nu haar klanten opgeroepen om short te gaan op de S&P 500 index in de verwachting dat de index verder zal dalen. Het Financieel Dagblad meldt vandaag “Goldman zet S&P onder druk“. LOEF Technische Analyse behoort niet tot de categorie die luistert naar wat Goldman Sachs te vertellen heeft of wat de Federal Reserve van plan is om wel of niet te gaan doen. LOEF Technische Analyse doet een oproep om respect te tonen voor alle gezamenlijke opinies in de  markt (positief en negatief) die elkaar de hand schudden op de beurs bij hun koop- en verkooptransacties. Vandaar ook de oproep in de recente publicaties om te focussen op de beurskoers en technieken om de beurskoers te beheersen in plaats van te voorspellen. Verschillende invalshoeken op basis van technische analyse leidden tot de recente conclusie dat het einde van het technisch herstel op de aandelenbeurs naderde. En nu is het zover. Prijs, tijd en patroon kwamen in de S&P 500 index samen op grond waarvan het vermoeden bestond om een neerwaartse uitbraak uit de stijgende driehoek te verwachten. Dit is nu een feit.

S&P 500 index in 2012

 

 

 

 

Als LOEF Technische Analyse een researchrapport zou gaan uitbrengen, dan zou het getiteld zijn: “The Long Good Buy: the Case for Bonds“. Wilt u meer weten? Bekijk dan de volgende twee interviews d.d. 20 juni 2012:

http://beursinbeeld.nl/video/rally-bund-nog-niet-ten-einde.html

http://beursinbeeld.nl/video/opmaat-naar-lagere-koersen.html

 

Aan de update wordt in de loop van de ochtend gewerkt