Focus a.u.b.

Vandaag in Het Financieele Dagblad gelezen: “Belegger hoopt op ingreep Fed“. In Amsterdam breekt de beurs door de 300-puntengrens door hoop op de Fed, G20 en een Europese begrotingsunie. “Zinspelen op stimulering zet AEX op hoogste punt in maand“. Tegelijkertijd lezen we in De Financiele Telegraaf: “Euforie op beurzen VS“. We zouden er haast positief van worden.

Hoewel het verstandig(!) is om altijd open te staan voor alle denkbare scenario’s geldt in dit vak dat een ‘focus’ erg belangrijk is. LOEF Technische Analyse focust op grafieken. Hieronder worden vier grafieken afgebeeld op grond waarvan de ‘euforie’ en ‘hoop’ getemperd wordt. Die focus leidt tot de volgende conclusies: In de S&P 500 index futures op uurbasis zien we een bijna complete vijfstructuur van golf C die onderdeel uitmaakt van een ABC-zigzag in de vorm van een (bearish) ‘rising wedge’. In de AEX op dagbasis is sprake van een sterke analogie met het koersverloop vorig jaar. In de EUR/USD op weekbasis is vooralsnog sprake van een ‘pullback’-poging na een uitbraak onder de meerjarige steunlijn. In de Bund future op maandbasis zien we uitbraak uit een stijgend trendkanaal, waarbij een terugtest nog altijd boven de voormalige weerstandlijn plaatsvindt. Kortom, laat u zich niet door de waan van de dag zand in de ogen strooien en neem een beetje afstand en focus op de feiten (totdat het tegendeel wordt aangetoond).

S&P 500 index futures vanaf medio mei op uurbasis

 

 

 

 

AEX vanaf 2011 op dagbasis

 

 

 

 

EUR/USD vanaf 2000 op weekbasis

 

 

 

 

Bund Future vanaf 1990 op maandbasis

 

 

 

 

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician