Naar de alarmbel

Het is niet ongebruikelijk in ‘rising wedge’-patronen om heel even – met de naduk op HEEL EVEN – te proberen om de stijgende weerstandlijn opwaarts te passeren (= niveau 1345 – 1350)“. Op 15 juni jl. werd een ‘rising wedge’-patroon in de S&P 500 index op deze site afgebeeld. Deze driehoek met stijgende steun- en weerstandlijnen komt voor aan het einde van bullmarkten en halverwege dalende trends. In de bijgewerkte grafiek op uurbasis zien we in de S&P 500 index continuous futures dat dit bearish continuatiepatroon bijna klaar is. Naar het zich laat aanzien is golf ‘v’ van golf ‘C’ in ontwikkeling, hetgeen kan betekenen dat in de komende uren/dagen een nieuw hoogtepunt wordt bereikt rond 1350 (tot iets daarboven ~1353). Daarna is golf (2) af en kan de daling in golf (3) inzetten. Derde golven zijn ‘wonders to behold’ vanwege de kracht en omvang van de beweging. Ze maken indruk, zorgen voor verbijstering en kan in sommige situaties ervoor zorgen dat men aan de grond genageld gadeslaat wat er gebeurd.

Vandaar de aanhef ‘Naar de alarmbel’. Natuurlijk…er is zeker een kans dat er sprake is van vals alarm. Maar stel dat dit niet zo is. Als iets duidelijk is geworden na de koersbewegingen op de financiele markten begin vorige week en begin deze week, dan is het wel dat er vertrouwen ver te zoeken is. De hoop blijkt op drijfzand gebaseerd. Klaarblijkelijk moet er eerst een ramp gebeuren, voordat er structureel een basis kan worden gelegd om echt te gaan bouwen of te gaan samenwerken. Het gedragspatroon van de ‘rising wedge’ wijst in de richting van een laatste koopclimax die u kunt gebruiken om u voor te bereiden op een van de ‘wonders to behold’. LOEF Technische Analyse zou niet weten hoe zich anders uit te drukken omtrent de actuele situatie en hetgeen ons op basis van klassieke technische analyse patronen te wachten staat.

S&P 500 index op uurbasis (onderweg om golf ‘v’, ‘C’ en (2) af te ronden.

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 Sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht commodities

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

LOEF TA MODELPORTEFEUILLE (geen wijzigingen)

 

 

 

EINDE BERICHT