Een ‘Trojan Horse’…

Gebruikers van computers weten ongetwijfelfd wat een ‘trojan horse’ is: zonder medeweten wordt een programma geinstalleerd wanneer een bestand wordt gedownload of opgeslagen. De ‘trojan horse’ nestelt zich in het besturingssysteem en richt vervolgens de nodige schade aan. Inmiddels weten we ook op welke wijze Griekenland de eurozone was ingeloodst…en hoe de zakenbank Goldman Sachs daarbij een handje hielp. Dit keer staat de Europese Centrale Bank klaar om steun te geven aan de bankensector. “Het eurosysteem blijft zonodig liquiditeit beschikbaar stellen aan gezonde banken” zei ECB-president Mario Draghi.

http://online.wsj.com/video/draghi-hints-ecb-is-ready-to-act/94142ED9-C70B-4ADD-87A2-751A8B77C711.html

Voor uw informatie…Draghi was van 2002 tot 2005 vice president van Goldman Sachs voor de afdeling Europa. U herinnert zich ook hoe Goldman Sachs verantwoordelijk was voor het uitbreken van de financiele crisis in 2008…en hiervan profiteerde. “Laat mij het geld van een land creeeren en controleren, dan kan het mij niet schelen wie de wetten maakt” (aldus een eeuwenoud gezegde van de stichter van de familie Rothschild). Hoe dat gaat…zie de link hieronder.

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html (februari 2012)

Enfin…het virus beschadigt niet alleen het besturingsssysteem in Griekenland (of is ‘vernietigt’ een betere aanduiding?). Lloyd Craig Blankfein (CEO Goldman Sachs) kan het waarschijnlijk niets schelen…immers hij is ‘doing God’s Work’ (citaat uit november 2009 naar aanleiding van het feit dat de bank speculeerde tegen producten die ze zelf aan haar klanten verkocht had). Nietsvermoedend leggen we in Europa ‘de mars der dwaasheid’ af. En als we iets van de geschiedenis leren, dan is het dat we niets van de geschiedenis leren (uitspraak Winston Churchill). Neem enkele ‘headlines’ vorig jaar: 30 juni 2011: ‘Grieks parlement definitief voor bezuiniging’. 1 juli 2011: ‘Akkoord over 12 miljard voor Athene verwacht’. 3 juli 2011: ‘Juncker verwacht inperking soevereiniteit Griekenland’. 4 juli 2011: ‘Grieks schuldenplan betekent faillissement’.

En wat vertoonde het koersverloop in de AEX eind juni/begin juli 2011 voor gedrag?

AEX vanaf 2011

 

 

 

 

De boodschap uit de technische luidt: ‘de geschiedenis herhaalt zich’. LOEF Technische Analyse beschikt niet over de glazen bol, maar put slechts uit ervaringen uit het verleden en heeft het vermoeden dat mensen van vlees en bloed tot in lengte der dagen dezelfde eigenschappen aan de dag leggen als ten tijde van de Trojaanse oorlog. Ook al vindt u dat een mythe.

Meer informatie over de fase waarin de verschillende asset classes zich bewegen vindt u in het besloten deel van deze site.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician