Markten maken U-bocht

‘Het bezit van de saeck is het einde van het vermaeck’, zo luidt het spreekwoord. Zondagavond om 23:00 uur Nederlandse tijd kon u in de valutamarkten een euforische sprong zien in de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar nadat bekend was geworden dat Spanje kon rekenen op 100 miljard steun om de Spaanse banken overeind te houden. De euro werd als het ware gelanceerd van $ 1,2515 naar $ 1,2667. De financiele markten reageerden positief en de AEX opende vanochtend dan ook fors boven de slotkoers van afgelopen vrijdag. De Spaanse IBEX-35 index opende zelfs 5,3% hoger dan de slotstand eind vorige week. De hosanna-stemming bleek echter van zeer korte duur. Beleggers maakten een spectaculaire U-bocht. De Spaanse IBEX-35 leverde alle winst weer in en eindigde met een verlies van -0,5%.

 

 

 

 

SKY NEWS: ‘De Europese aandelenmarkten veren op’

 

 

 

 

RTLZ: ‘AEX na euforisch begin, toch in de min’

 

 

 

 

De Spaanse rente daalde aanvankelijk naar 6,02% om in de loop van de dag weer met een zeer forse 50 basispunten op te lopen naar 6,52% (zie intraday chart. bron: Bloomberg).

 

 

 

 

 

 

 

 

En de euro (zie 3-minuten chart) maakte eveneens een U-bocht

De eerdere opmerking op deze site omtrent  ‘het weekend dat de euro valt’ lijkt op het eerste gezicht een betekenisloze kreet of ongerechtvaardigde wilde voorspelling, echter de snelheid waarmee de financiele markten zich vandaag afkeerden van de zoveelste kapitaalinjectie op rij illustreert dat de autoriteiten in Europa een doodlopende weg bewandelen. Beleggers zien dit en draaien zich om. Deze week zal blijken in hoeverre de euro overeind zal blijven. Wie de weekend update heeft gelezen weet wat hij/zij kan verwachten in de komende tijd.

De verkoopsignalen in de AEX (en overige aandelenmarkten) domineren. Tijdens een dalende trend worden koersstijgingen verwelkomd om een ‘Sell on Strength’-tactiek toe te passen (totdat het tegendeel blijkt).

AEX

 

 

 

 

Trendoverzicht Asset Allocatie (instrumenten)

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Landen indices

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht grondstoffen

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht valutaparen

 

 

 

 

 

 

TRENDOVERZICHT TA MODELPORTEFEUILLE (geen wijzigingen)

 

 

 

EINDE BERICHT: