bear rally

‘A bull market climbs a wall of worry, but the bear market slides the slope of hope’. Er wordt hard gewerkt aan een reddingsplan voor Spanje en er wordt gezinspeeld op een nieuwe stimuleringsronde van de Amerikaanse economie. Goed nieuws voor zowel Europese als Amerikaanse aandelenbeleggers. Het woord ‘hoop’ wordt door de financiele media veel gebruikt om de koersstijgingen gisteren tussen de +2% en + 3% te verklaren. De iShares MSCI All Countries World Index fund(ACWI) steeg woensdag met +2,6%. Veel markten waren recent in een overdrijvingsfase beland. In die zin komen de bewegingen op de financiele markten niet als een complete verrassing. Wel leek het er begin van de week op dat de markt nog iets meer opgerekt zou worden, voordat de spreekwoordelijke veer zich zou ontspannen. Dat blijkt na de koersbewegingen van gisteren niet meer het geval. Timing…het blijft een lastig fenomeen. Het ingezette koersherstel wordt door LOEF Technische Analyse overigens een (zeer) beperkte tijdduur toegedicht.

iShares MSCI ACWI Fund vanaf 2012

 

 

 

 

Op wereldschaal (zie grafiek) reikt het herstel nog niet boven het 20-daags gemiddelde, waardoor de overheersende trend nog altijd dalend is/blijft. De positieve divergentie in de RSI wijst evenwel op een kans dat het herstel van gisteren meer betekenis krijgt dan vorige oplevingen, echter het zal nog wel even duren voordat het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde wordt opgetrokken. Momenten van herstel worden in een dalende trend aangeduid als een ‘bear rally’.

Trendoverzicht Asset Allocatie

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 index sectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50 index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Grondstoffenprijzen

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

 

Toelichting…vooralsnog ogen de koersbewegingen deze week als een correctie op de ingezette trends gedurende afgelopen maand.

OVERZICHT TA MODELPORTEFEUILLE

 

 

 

 

 

 

In de loop van middag wordt ingegaan op de stop loss / sell alerts….

EINDE BERICHT