A buy? A sell? of A hold?

Persbureau Reuters berichtte gisteren dat de aandelenkoersen stegen, omdat stimuleringsmaatregelen onontkoombaar zijn vanwege de problemen in Spanje. Het is een redenering die gedreven wordt door hoop. En hoop is – net zoals paniek – een slechte raadgever bij het nemen van beleggingsbeslissingen. In plaats van te (wan)hopen, kunt u zich beter concentreren op de feitelijkheden, zoals de beurskoers. Les 1 economie beweert dat wanneer vraag(factoren) en aanbod(factoren) elkaar op een markt ontmoeten en handel bedrijven er bij het tot stand komen van een prijs overeenstemming wordt bereikt omtrent de waardering van het verhandelde goed.

Iets anders…Ahold heeft vandaag cijfers gepubliceerd. Volgens GURUWATCH vanochtend voorbeurs luiden enkele adviezen afkomstig van professionele marktpartijen die Ahold (fundamenteel) volgen als volgt:

 

 

 

 

 

 

 

De adviezen zijn neutraal tot positief. De meest recente adviezen luidden ‘buy’ en ‘hold’, maar er zit geen verkoopadvies tussen. En wat zegt de beurskoers van Ahold zelf?

 

 

 

 

Hierboven ziet u de koersontwikkeling van Ahold. De beurskoers is gestegen vanaf een dieptepunt vorig jaar rond EUR 7,70 naar EUR 11,0 in februari dit jaar. Vanaf medio oktober tot eind april was de trend stijgend (zie 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde), echter na het (H)oofd(S)chouderpatroon in de eerste drie maanden is de trend gedraaid van stijgend naar dalend. Beleggers die de richting van de trend respecteren doen er verstandig aan om in een dalende trend momenten van sterkte te gebruiken om aandelenposities af te bouwen of te hedgen. Gisteren was de opleving boven het 20-daags gemiddelde een reden voor een automatisch ‘sell’-signaal volgens de methode LOEF. Er is inmiddels een groter (H)oofd(S)chouderpatroon in de maak, die sterk in de richting wijst van een koersdaling naar de dieptepunten van vorig jaar.

Direct na opening daalde het aandeel Ahold met -2% (zie IEXONE Market Monitor om 09.01 uur)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weet u wat…Ik denk dat ik in de loop van de dag een SMS-bericht zal gaan uitsturen naar hen die een jaarabonnement hebben op de SMS-informatieservice met betrekking tot de LOEF Sprinter Portefeuille.

Aan de update wordt vanochtend gewerkt