Een laatste worp omhoog

De stier geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. De aandelenmarkten wisten in de afgelopen week een deel van de opgelopen verliezen in te lopen. Het betreft een technisch herstel, want op basis van de slotkoers en de stand van de hiervan afgeleide 20-daags en 120-daags gemiddelden noteert het merendeel van de gevolgde landenindices zich in de dalende fase van de beleggingsklok of zijn terecht gekomen in de fase van topvorming. In Spanje verloor de Madrileense IBEX-35 index in de afgelopen week -0,36%. In de Amerikaanse en Europese hoofdsectoren werden overal koerswinsten geboekt (zie besloten deel) met uitzondering van de Europese mediasector die marginaal -0,08% inleverde. In de commodities daarentegen ging alles (fors) in prijs omlaag, behalve dan de prijzen van ‘Frozen Orange Juice’. De Amerikaanse dollar boekte afgelopen week winst ten opzichte van de euro, de Zwitserse frank, de Noorse kroon en Japanse yen. De euro werd vorige week 2% goedkoper evenals de prijs van Crude Oil. De Duitse bund future steeg verder in waarde.

In de methode LOEF wordt niet alleen gekeken naar de richting van de trends, maar ook naar de kracht van de trends. Op de korte termijn worden in verschillende assets overdrijvingen gemeten in de kracht van de trends. Deze overdrijvingen kunnen zorgen voor een gevoelige prik bij hen die uitsluitend trendvolgend handelen. Terwijl de ingezette trends naar verwachting in de komende weken zullen continueren, is er op de korte termijn kans op een tegenaanval van de ‘bulls’ in de financiele markten.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician