Gouden tijden zijn voorbij

De gouden tijden zijn voorbij. Dit lijkt niet alleen te gelden voor aandelenbeleggers of bezitters van discutabel schuldpapier, maar ook voor de beziters van lege kantoorpanden of onverkochte huizen en de aanhangers van de beleggingscategorie grondstoffen. Valutahandelaren weten niet meer of de euro nog waarde heeft of waarde zal behouden. Kortom, waar zijn degenen die nu claimen dat goud een goede vluchthaven is? Of zou het kunnen zijn dat goud wordt verkocht uit pure noodzaak om koersverliezen elders (met cash) te compenseren? Een academische vraag…over een aantal maanden kent u het antwoord.

Eerdaags leest u in de financiele media argumenten waarom de goudprijs vandaag is gestegen. In het waarom is de technische analyse niet geinteresseerd. Wel in de feiten. De prijs van goud wordt bepaald door vraag en aanbod. Of dat nu gedreven is door speculatie of niet doet niet terzake. Op 2 september vorig jaar waarschuwde LOEF Technische Analyse in de column van Het Financieele Dagblad over een naderende goudcorrectie.

http://fd.nl/beleggen/columns/edward-loef/643372-1109/goudcorrectie-in-aantocht

Dat was op 2 september 2011. Raadpleeg nu de grafieken op maandbasis, weekbasis en dagbasis.

Maandgrafiek goudprijs (een trendbreuk signaleert een verandering in de richting van de trend)

 

 

 

 

Weekgrafiek goudprijs (vaak volgt na de trendbreuk een pullback naar de gesneuvelde trendlijn)

 

 

 

 

Goudprijs op dagbasis vanaf september 2011 (de 20/120-daags gemiddelden dalen…’verkopen op sterkte’, bijvoorbeeld bij een koers boven het 20-daags gemiddelde)

 

 

 

 

De stijging die zojuist is ingezet heeft uitzicht op een opwaarts koerspotentieel van ruim 3%, voordat de bodems van maart en april hun rol van oude steun inwisselen voor nieuwe weerstand. Het koersdoel voor de goudprijs ligt voor de komende maanden rond $ 1300. Deze analyse wordt gehandhaafd zolang de goudprijs onder $ 1700 noteert. Verwacht weerstand rond $ 1625. Vanaf dat niveau wordt het tijd voor een ‘Goud Sprinter Short’. Welke precies wordt nog gecommuniceerd via de SMS-informatieservice, waarop u zich kunt abonneren.

Tags: , , ,