Koersdoel DOW JONES: 12.250

De 30 generaals in de Dow Jones Industrial Average hebben de ‘M’ uitgesproken. De letter ‘M’ staat symbool voor de dubbele top uit het patronenboek van de technisch analist. De dubbele top is een trendomkeerpatroon. De trendomkeer wordt bevestigd zodra de bodems van de ‘M’-formatie wordt doorbroken. In dat geval kan de afstand tussen de dubbele bodem en dubbele top naar beneden worden omgeklapt om het koersdoel te berekenen. De toppen in de Dow zijn gemaakt boven afgerond 13.250 en de bodems zijn gevormd rond 12.750. Er kan dus 500 punten worden afgetrokken van de doorbroken neklijn rond 12.750, hetgeen een koersdoel oplevert van ca. 12.250. Ga ervan uit dat de correctie in de aandelenmarkt niet eerder een bodem vindt nadat het koersdoel is bereikt. Ook de volumes geven in de uurgrafiek aan dat de professionele handel aan het verkopen is.

Dow Jones Industrial Average…zwarte candles illustreren een potentiele trendomslag.

 

 

 

 

De volumes nemen in de daling toe (zie grafiek hierboven). Op uurbasis valt op dat in het slimme geld (= handelaren) op Wall Street aan het einde van de dag stukken verkopen. Kijk naar de hoogte van de rood gekleurde volumes in de staafgrafiek onder het koersverloop op uurbasis in de Dow Jones Industrial Average. Onthoud voor altijd…particulieren handelen bij de opening…professionals bij de closing.

 

 

 

 

Bron: www.freestockcharts.com

CONCLUSIE: de correctiefase op Wall Street is nog niet klaar. De Dow Jones Industrial Average moet eerst nog ca. 350 indexpunten wegzakken.

De aandelenmarkten naderen – afgaande op de CBOE VIX INDEX (zie grafiek) – met rappe schreden het punt van (een vlaag van) verkooppaniek. De risico’s die hiermee gepaard gaan scheppen zowel bedreigingen als kansen.

 

 
Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL20

 

 

 

 

 

 

Trendstatsu DJ EUROSTOXX 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 Sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Amerikaanse S&P 500 Sectoren

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenprijzen

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

AKTUELE STATUS LOEF MODELPORTEFEUILLE (slotkoersen 16 mei 2012)

 

 

 

 

 

 

Wederom worden twee stop loss limieten geraakt ondanks het feit dat in Gap Inc. en Vanquard Reit de trends opwaarts zijn gericht. Beide aandelen worden verkocht tegen de openingskoers hedenmiddag.

EINDE BERICHT