Condities voor een (mini)CRASH

Heeft u de update bekeken met betrekking tot een déjà vu beleving op 1 mei jl.? Zo niet, even doen nu. Niet te lang wachten a.u.b. want de condities voor het inzetten van een (mini)crash scenario zijn op dit moment aanwezig. In de technische analyse geldt het adagium ‘We study the past to understand the future’. Sommigen onder ons gaan zover om te zeggen ‘to predict the future’, maar de geschiedenis herhaalt zich zelden op geheel exacte wijze. Daar staat tegenover dat het wel vaak rijmt.

Wat u vandaag slechts moet doen is de afbeelding hieronder aanklikken en uw conclusies trekken. In de technische analyse is het (H)oofd(S)chouderpatroon de meest bekende koersformatie in verband met de hoge mate van betrouwbaarheid als het gaat om de uitkomsten van het patroon. De neklijn van het (H)oofd(S)chouderpatroon in de Nasdaq Composite is neerwaarts doorbroken. Vaak volgt vrijwel direct erna een kortstondige herstelbeweging naar de gebroken neklijn, maar in ruim 80% van de situaties gaan de koersen daarna in een vrije val.

De Nasdaq Composite opende donderdag de handelssessie boven de hoogste koers van woensdag op 2950,21 hetgeen tevens de hoogste koers was van de handelsdag. Direct na de hogere opening viel de beursgraadmeter terug. De conclusie is dan ook dat het risico van een koersimplosie nu zeer urgent opdringt.

 

 

 

 

Hoewel de groen gekleurde candles momenteel nog duiden op een stijgende trend, zien we op wereldschaal (zie iShares MSCI ACWI index fund) een vergelijkbare klassieke pullback naar een gebroken neklijn. Aangenomen dat de klassieke technische analyse omtrent patroonherkenning in dit digitale tijdperk haar werk doet, dringt ook hier de conclusie op dat de ‘bears’ in de komende paar uur in balbezit komen en u en de bulls worden gedwongen defensief te spelen. Maar dat laatste wist u al, want de vlucht in solidi staatspapier (NL / Duitsland) is recent al gesignaleerd.

iShares MSCI ACWI Index Fund vanaf september 2011

 

 

 

 

De nekslag dreigt uit te monden een (mini)CRASH…..tref daarom voorbereidingen!

Aan deze update wordt gewerkt na 10.00 uur….