Verdienen aan koersdalingen, maar hoe?

‘Kopen op zwakte’ tijdens een stijgende trend en ‘Verkopen op sterkte’ in een dalende trend zijn tactische overwegingen van de actieve belegger. Volgens de trendoverzichten in het besloten deel van deze website stellen momenteel genoeg aandelen zich kandidaat voor een shortpositie. Denk hierbij o.a. aan Randstad Holding, waarvan de grafiek meer zegt dan 1000 uitzenders.

Randstad Holding (daggrafiek vanaf augustus 2011 + MACD van relatieve sterkte t.o.v. AEX).

 

 

 

 

De trend in Randstad Holding is sinds gisteren dalend als gevolg van de ‘dead cross’ in het 20-daags en 120-daags gemiddelde. De relatieve sterkte ten opzichte van de AEX duikt omlaag. Randstad gaat dus underperformen. Dit is geen voorspelling, maar een constatering op basis van objectieve handelscriteria.

Die objectieve handelscriteria vormen voor LOEF Technische Analyse de basis voor het onderhoud van de zojuist gestarte fictieve LOEF SPRINTER PORTEFEUILLE, die uitsluitend wordt samengesteld uit het hefboomproduct Sprinters van ING Bank. Zou u vandaag nog willen weten of en zo ja, welke Sprinter door LOEF Technische Analyse wordt opgenomen…neem dan een jaarabonnement op de SMS Informatieservice + begeleidende email. Dan scheelt u een hoop tijd en frustratie als het gaat om het signaleren van kansen en bedreigingen in de trends van beurskoersen.