De bull/bear-sandwich

De AEX-beweging van afgelopen maandag met de neerwaartse uitschieter naar 295,37 oogt als een broodje hotdog. De bulls zitten ingeklemd tussen twee bears, maar het is even de vraag wie van de twee de smaak te pakken krijgt. Zolang de bodem op 295 niet neerwaarts wordt doorbroken bestaat er zicht op een kort technisch herstel welke tactische verkoopkansen biedt. Wie het herstel vanuit tradingoogpunt wil bespelen hanteert bij voorkeur het dieptepunt van begin deze week als stop loss grens.

 

 

 

 

Een blik op de koersgrafiek van de iShares MSCI All Countries World Index geeft ook geen duidelijk antwoord. Het (H)oofd(S)chouderpatroon werpt onmiskenbaar  weerstand om aan de koopkant te opereren, maar de neklijn is hooguit getest en niet gebroken.

 

 

 

 

Veel indices laten een zwak technisch beeld zien. En toch…volume is the weapon of the bull !!! In de Amerikaanse Nasdaq-100 index tekent zich bij hoge omzetten een bodempatroon af. Het ziet er toch naar uit dat de Nasdaq-100 index eerst de gap tussen 2697,78 en 2683,25 gaat sluiten, voordat de verzwakking doorzet.

Nasdaq-100 index (closing 2629,87)

 

 

 

 

Het algemene beeld voor aandelen is in toenemende mate zorgelijk, maar voor traders die snel ‘laag kopen’ om spoedig erna ‘hoger te verkopen’ lijkt de tijd rijp om nu in actie te komen. Beleggers die gebruik maken van de SMS-service kunnen dinsdag wel een berichtje verwachten.

Hieronder volgen de trendoverzichten, waarbj bedacht moet worden dat de trendwijzigingen worden veroorzaakt door vergelijkingen met de data twee dagen terug (in verband met een vervelende IT-crash waarvan de gevolgen nu zijn opgelost).

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Chart BEL20

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Europese sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht Commodities

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FICTIEVE OFFENSIEVE MODELPORTEFEUILLE

 

 

 

Het aandeel ATOS ORIGIN wordt verkocht als gevolg van de breuk onder de stop loss en relatieve verzwakking.