HCC Belegging Symposium 28 april 2012

Op zaterdag 28 april a.s. wordt in Culemborg de 58e HCC Beleggen Symposium georganiseerd. LOEF Technische Analyse zal tussen 11:00 en 12:00 uur tijdens een presentatie ingaan op het ontwikkelen van een beleggingsstrategie om te profiteren van de koersbewegingen in goede en slechte marktomstandigheden (zie illustratie backtest methode LOEF) alsmede stilstaan bij de actuele technische condities in de financiele markten.

Backtest Methode LOEF (klik op de grafiek om te vergroten)

 

 

 

 

 

De HCC meldt over het aanstaande symposium het volgende:

De kern van actief beleggen is zelf en vaak ook frequent handelen op de beurs. Een actieve belegger gelooft in zijn visie ten aanzien van de koersontwikkelingen. Er zijn twee aspecten van actief beleggen die elkaar aanvullen: de beste belegginginstrumenten selecteren en de gunstigste in- en uitstapmomenten kiezen. Diverse beleggingsinstrumenten brengen verschillende risico’s met zich mee.

Afhankelijk van de financiële situatie en hoeveel risico de belegger wil lopen kan hij bepaalde beleggingsinstrumenten inzetten om rendement te behalen. Risicovolle beleggingsproducten hebben vaak een hoger rendement dan beleggingsproducten met een laag risico. Een belegger moet de risico’s kennen van de beleggingsinstrumenten waarin hij belegt. Uiteraard probeert iedere belegger op het juiste moment in en uit de markt te stappen. Als hij verwacht dat de beurs gaat dalen, dan stapt hij uit of gaat short. Hij stapt weer in of gaat long als de beurs aantrekt. Ook het inspelen op stijgende en dalende valuta, aantrekkende of dalende rente en stijgende beurzen in bepaalde landen of van specifieke bedrijfssectoren zijn vormen van markettiming.

Het belangrijkste uitgangspunt van actieve beleggers is om een meer dan gemiddeld rendement te halen. De actieve belegger houdt voortdurend de vinger aan de pols, door in te spelen op te verwachten koersbewegingen. Frequent handelen op de beurs kost weliswaar geld, maar dat is van minder belang. Iedere transactie is bedoeld om extra winst te maken. Actieve beleggers handelen zo vaak als nodig is. Maar hoe word je een goede actieve belegger?

Tijdens het 58ste HCC Beleggen Symposium met de titel ” Actief beleggen met aandelen en derivaten” zullen deskundige sprekers u handvatten aanreiken om een goede actieve belegger te worden, dus zorg dat u erbij bent. De toegang is voor leden van HCC Beleggen gratis, niet-leden betalen bij binnenkomst een bijdrage in de administratiekosten van 15 euro. Zij kunnen ook lid worden van de HCC Beleggen waardoor de toegang gratis is. Het symposium gaat om 10:00 uur van start en wordt gehouden op de Scholengemeenschap Lek & Linge, Multatulilaan 6, 4103 NR in Culemborg.

De grafiek in het publieke deel vertoont een backtest van historische handelssignalen.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL20

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 Sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus grondstoffen

 

 

 

 

 

 

Trendstatus valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktueel overzicht MODELPORTEFEUILLE (slotkoersen woensdag 25 april 2012)

 

 

 

 

 

WIJZIGINGEN…risico’s (relatieve zwakte) worden gesignaleerd in Heineken en ASML Holding. Deze posities worden verkocht tegen openingskoers donderdag 26 april 2012.

Heineken verzwakt relatief t.o.v. AEX-index

 

 

 

 

ASML verzwakt relatief t.o.v. AEX-indez

 

 

 

 

Overzicht koopsignalen o.b.v. slotkoersen 25 april 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht verkoopsignalen  (o.b.v. slotkoersen 25 april jl)