Nabij de afgrond…

De aanhef vandaag waarschuwt aandelenbeleggers die zich wagen in het landschap van de AEX voor de spreekwoordelijke afgrond. Vergeet alle voorspellingen en beursvisies. Kijk naar de grafiek. Zie hoe het (blauw)gekleurde 20-daags gemiddelde in rap tempo het (rood)gekleurde 120-daags gemiddelde nadert. Zie ook de zwarte candles ten teken van een overgangsfase van stijgend naar dalend. Zie ook de trapsgewijze oranje lijn die als stop loss grens dient voor het geval baisseposities worden ingenomen. Net als begin mei 2011 lijken oplevingen beperkt te blijven tot onder de oranje lijn. Het blauwe 20-daags gemiddelde werkt als vangnet in een stijgende markt, maar hindert de markt in de weg naar boven als de hoofdtrend dalend is. Het 20-daags gemiddelde noteert vandaag op 314,42. De glijdende stop loss grens voor baisseposities ligt op 315,90. Als de geschiedenis zich herhaalt dan glijdt de AEX binnenkort af naar lagere niveaus om potentieel de bodems van vorig jaar op te zoeken als het korte termijn koersdoel rond 290 faalt als steun.

Pas bij een stijging boven de stop loss grens voor hausseposities (thans 319,81) zou de technische conditie mogelijk kunnen verbeteren, maar dan is er wel een sterke opleving nodig. Alles kan(!), echter de eerder beschreven BEAR-signalen wijzen hier niet op.

AEX grafiek nadert de afgrond (lees: dead cross in de gemiddelden)….

 

 

 

 

Meer informatie over de trendstatus van individuele aandelen e.d. treft u aan in de trendoverzichten in het besloten deel.

Aan de update wordt gewerkt….

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendoverzichten Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzichten Grondstoffen

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Valuta