‘Bull’ problemen

In de recente publicaties op deze site werden al verschillende negatieve ontwikkelingen geschetst die gisteren nog nadrukkelijker onder een breder publiek zichtbaar werden. De oerspatronen in de Amerikaanse S&P 500 index, de iShares MSCI ALL COUNTRIES WORLD INDEX en de koersgrafiek van de Duitse aandelenindex (DAX) zorgen voor de nodige hoofdpijn. De grafieken tonen de ontwikkeling van het bekende en beruchte (H)oofd(S)chouderpatroon (zie charts hieronder). Een breuk onder de neklijn leidt meestal tot verkooppaniek. Dit emotionele stadium wordt naar verwachting op korte termijn in de krantenkoppen zichtbaar.

S&P 500 index (vanaf augustus 2011)

 

 

 

 

iShares MSCI ACWI Index (vanaf augustus 2011)

 

 

 

 

DAX (vanaf augustus 2011)

 

 

 

 

Er zijn opeens een boel problemen…raadpleeg de trendoverzichten in het besloten deel….

 

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician