‘Bull’ problemen

In de recente publicaties op deze site werden al verschillende negatieve ontwikkelingen geschetst die gisteren nog nadrukkelijker onder een breder publiek zichtbaar werden. De oerspatronen in de Amerikaanse S&P 500 index, de iShares MSCI ALL COUNTRIES WORLD INDEX en de koersgrafiek van de Duitse aandelenindex (DAX) zorgen voor de nodige hoofdpijn. De grafieken tonen de ontwikkeling van het bekende en beruchte (H)oofd(S)chouderpatroon (zie charts hieronder). Een breuk onder de neklijn leidt meestal tot verkooppaniek. Dit emotionele stadium wordt naar verwachting op korte termijn in de krantenkoppen zichtbaar.

S&P 500 index (vanaf augustus 2011)

 

 

 

 

iShares MSCI ACWI Index (vanaf augustus 2011)

 

 

 

 

DAX (vanaf augustus 2011)

 

 

 

 

Er zijn opeens een boel problemen…raadpleeg de trendoverzichten in het besloten deel….

 

De kopzorgen van een ceremoniemeester op een feestelijke bijeenkomst (zoals een bruiloft gisteren) zijn toch van geheel andere aard als de kopzorgen van de technisch analist ten aanzien van de gesignaleerde hoofdschouderpatronen in diverse aandelenindices. Deze patronen wordt een zeer hoog voorspeelbaarheidsgehalte toegedicht volgens The Encyclopedia of Chart Patters van Bulkowski. Anders gezegd, er is nu weinig voor nodig om de financiele markten te doen kapseizen. Neem kennis van de actuele status van de trends en respecteer deze.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL20

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus iBoxx (bond) indices

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Commodities

 

 

 

 

 

 

Update vanavond nabeurs….