Wall Street kraakt…

De Dow Jones Industrial Average kraakt. Het zijn niet de -82,89 punten die de Dow heeft ingeleverd bij een indexstand op 13.032,75. Het is wel de weekgrafiek (die momenteel nog in ontwikkeling is) die nu ook een klassieke MACD-verkoopsignaal afgeeft. De week is nog niet voorbij, maar vorige week verscheen in de weekgrafiek een waarschuwing voor een ‘TOP’ in het mechanische handelssysteem van Loef Technische Analyse. De laatste keer dat voldaan werd aan de kwantitatieve formules voor het herkennen van een ‘TOP’ was eind juli 2007. Wall Street stortte destijds niet onmiddellijk in, maar het signaal was onmiskenbaar (zeker achteraf beschouwd). Hieronder ziet u de koersgrafiek op weekbasis vanaf 1996.

Dow Jones Industrial Average op weekbasis vanaf 1996 met onderin afgebeeld de MACD-indicator

 

 

 

 

Op basis van de kwantitatieve criteria blijkt uit het verleden dat deze ‘TOP’-alerts verhinderden dat de markt zich snel revancheerde. Verwacht daarom de komende tijd een onrustige periode, waarbij het behoud van vermogen prioriteit verdient boven winstbejag. Dit laatste is weliswaar niet onmogelijk, maar er zal kort op de bal moeten worden gespeeld en relatief snel in en uit moeten worden gehandeld. Het koerspatroon op dagbasis in De Dow Jones Industrial Average vertoont sinds de bodem op 10 april jl. een technisch herstel onderbroken door een daling op 13 april. De vorm van deze zigzaggende koersbeweging kan op dit moment worden beschouwd als een abc-correctie op de daling vanaf de top op 2 april. In de regel volgt hierop een vergelijkbare daling als voorafgaand op de eerste dalingsfase. Dit betekent dat de risico’s met name zijn gelegen in een daling onder 12.700, waarna op basis van een (h)oofd(S)chouderpatroon een koersprojectie kan worden gemaakt richting de 12.000-punten grens.

Dow Jones Industrial Average op dagbasis vanaf september 2011

 

 

 

 

CONCLUSIE: Na het ‘buy & hold’-signaal van dinsdag dienen beleggers de korte termijn trailing stop loss op 12.968,79 in acht te nemen.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician