38,2% op dag 144

Wie ‘golden section’ of ‘gulden snede’ opzoekt via de gebruikelijke zoekmachines komt terecht in een wereld van magische getallen en verhoudingen. Een bekende ratio is de Fibonacci-ratio. Actie en reactie vinden elkaar bij 38,2% of 50% of 61,8% van de gemeten afstanden in prijs en tijd. Neem de AEX als voorbeeld. Een top op 337,20 dit jaar en een bodem op 256,36 vorig jaar. De stijging bedroeg sinds het dieptepunt vorig jaar 80,84 indexpunten. Het 61,8% Fibonacci-retracement markeert een natuurlijk reactie-niveau. Er is 38,2% gecorrigeerd van de stijging bij een indexstand op 306,32. Op slotkoersbasis werden recent bodems gemaakt op 305,91 (op 10 april) en 306,12 (op 13 april jl.). Gisteren waren er 144 handelsdagen verstreken sinds het dieptepunt vorig jaar op 23 september. Het getal 144 behoort toe aan de reeks Fibonacci-getallen 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, etc.

Conclusie: er lijkt op basis van de ratio’s in prijs en tijd perfect voldaan aan de schoonheid van de ‘gulden snede’. Voor de optimisten onder ons…een bodem van grote betekenis is mogelijk gezet.

AEX voltooit een ‘natuurlijke’ reactie rond AEX 306.

 

 

 

 

De mechanische handelssignalen afkomstig uit het technisch model registreerde op 11 en 12 april ‘medium term buy’-signalen. Het meest voor de hand liggende koersdoel ligt nu op 325,36 in Fibonacci-termen. Mogelijk is het draaipunt naar boven van grote betekenis. In dat geval is het zaak om met bovengemiddelde belangstelling de (relatieve) koopsignalen te bestuderen in de overzichten in het besloten deel van de site.  Op dinsdagochtend zijn al 10 namen opgenomen op basis van het principe van stijgende trends en het signaleren van outperformance. Om u te prikkelen welke beleggingswaarden sterk presteren gelieve u het overzicht van de dagelijkse ‘Timing, Trends & Tactics’ hieronder te raadplegen:

‘TIMING, TRENDS & TACTICS’ op basis van slotkoersen d.d. 17 april 2012

 

 

 

 

 

 

In het besloten deel ziet u een tiental grafieken van aandelen die als ‘HOT 10’ door LOEF in een technische modelportefeuille zijn opgenomen:

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician