BEAR SIGNALEN !!!

De aandelenindices in Italie en Spanje verloren afgelopen afgelopen week -5,6% en -5,4%. De Dow Jones Eurostoxx 50 index leverde -4,2% in. De Europese banken en verzekeraars verloren op sectorniveau het meest (gemiddeld -4%). Ook de Franse CAC-40 ging met -3,9% onderuit. Aandelenkoersen lopen op het economisch nieuws vooruit. Het momentum van de cyclische bewegingen in de aandelenkoersen wordt in de technische analyse uitstekend weergegeven door de Moving Average Convergence/Divergence-indicator (afgekort MACD). In de hieronder afgebeelde koersgrafiek van de breder samengestelde Europese DJ STOXX 600 index geeft de negatieve kruising in de MACD-indicator op weekbasis een technisch verkoopsignaal af. Uit de negatieve kruising vorig jaar mag u gerust uw conclusies trekken. Meer informatie volgt in de loop van zondagmiddag in het besloten deel van deze website over wat LOEF Technische Analyse nog meer waarneemt.

MACD van de Europese DJ STOXX 600 index vanaf 2011 op weekbasis

 

 

 

 

‘The essence of investment management is the management of risks, not the management of returns. Well-managed portfolios start with this precept’ (citaat: Benjamin Graham).

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician